Sidor

fredag 11 juni 2010

De röda partierna förlorar på att svartmåla vårdföretag - inlägg från ledande socialdemokrater i SVD.

Uppenbarligen finns det ett antal ledande socialdemokrater som har tröttnat på den falska klingande retorik som vissa delar av socialdemokratin använder mot alla hårt arbetande småföretagare i vårdsektorn.

I SVD skriver PER BORG BERIT ROLLÉN EVA FERNVALL NIKLAS NORDSTRÖM HANS DAHLGREN
JONAS MORIAN bla;

"Det finns skäl att påminna om vad bland annat Vårdförbundet konstaterat; att vården – för att möta människors olikheter på bästa sätt, behöver mångfald och ett brett utbud av vårdgivare.Den svenska välfärden, och då inte minst vården och omsorgen, står inför reella utmaningar. Det handlar bland annat om finansiering och om att rekrytera och behålla kompetenta medarbetare. Vi tror att ett seriöst hanterande av dessa utmaningar skulle kunna vara valvinnare för de rödgröna i höst. Socialdemokraterna har alltjämt stort förtroende bland väljarna när det gäller att ta ansvar för välfärden, men då måste vård- och omsorgsfrågorna diskuteras konstruktivt och med färre överord.Det krävs en politik med öppet sinne för att klara utmaningarna vi ställs inför. Inte att på förhand ägna sig åt att stämpla olika röster eller avfärda vissa idéer och förslag för tidigt."

Vad tycker Raimo Pärssinen om partivännernas inlägg och vad säger Radio Gävleborg? Kommer man att följa upp detta Rosornas krig?

3 kommentarer:

PEJ sa...

privatisering av skola, vård och omsorg kan bara leda till:

Sämre kvalitet,
sämre personalstyrka,
sämre löneutveckling,
sämre arbetsmiljö,
ökat vinster till aktieägare,
ökade privata betalningar,
ökat segregation för kunderna,
allt som allt en kraftigt neråtgående spiral....

Lars Beckman sa...

PEJ - du tycker alltså att vi ska ha statliga livsmedelsbutiker och statliga klädaffärer och statliga butiker generellt? Förstatliga Korsnäs och Sandvik?

I själva verket är det som socialdemokraterna skriver i sin debattartikel, debatten borde handla om kvaliten i verksamheten och inte vem som utför det.

PEJ sa...

översåg du den första punkten jag tog upp ??

Kvalitet...... den blir alltid lidande med vinstintressen i välfärdstjänsterna.

Svara på den här frågan då: Varför kan offentlig skola, vård och omsorg inte bedrivas med den "kvalitet" som ni anser att privata AG kan leverera ????