Sidor

onsdag 19 maj 2010

Har Sven Bergström ändrat tre månader när det gäller kärnkraften? Radio Gävleborg har tolkat vad som hänt idag på ett sätt och TV4 på ett annat sätt.

Nyheterna i TV4 har ett inslag om vad man eventuellt har kommit överens om när det gäller kärnkraftsomröstningen och den stora skillnaden verkar vara att man ändrar lagstiftningen från 1 december istället för 1 augusti men med reservation för att jag har fel.

Statsminister Fredrik Reinfeldt kommenterar beslutet såhär i TV4;

Statsminister Fredrik Reinfeldt tycker att det är en rimlig kompromiss som näringsutskottets majoritet gjort. - Det finns ett förslag från Sven Bergström som föreslår detta. För mig är det viktigt att vinna riksdagens bifall och att vi får slut på 30 år av inrikes osäkerhet kring hur vi ska få en modern och långsiktig klimat- och energipolitik. Om det är vad som krävs så är det helt möjligt att förena med våra ambitioner.- Det blir nu också en tydlig valfråga för svenska folket: alliansens långsiktiga klimat- och energipolitik på tre ben mot oppositionens osäkra avvecklingslinje, säger Reinfeldt.

Jämför gärna TV 4 inslag med vad statliga Radio Gävleborg sagt i sina sändningar idag, och vad som står på deras hemsida;

"Sven Bergström fick igenom uppskjutning av kärnkraftslag.Det blir ingen ny kärnkraftslag i år, som det var tänkt. Lagen skulle göra det möjligt att byta ut gamla reaktorer mot nya, men nu viker sig allianspartierna för en av Centerpartiets kärnkraftsmotståndare, Sven Bergström från Forsa."

I sändningarna under eftermiddagen så hade man klippt in en mening från Fredrik, nämligen att det blir en mycket tydlig valfråga för väljarna men Radio Gävleborg hade klippt bort det mest relevanta i Fredriks uttalande; alliansens långsiktiga klimat- och energipolitik på tre ben mot oppositionens osäkra avvecklingslinje, säger Reinfeldt.

Antingen har Radio Gävleborg fel eller så har TV 4 fel. Själv lutar jag faktiskt åt att TV 4 har rätt.

1 kommentar:

PEJ sa...

Du menar "alliansens långsiktiga nerskitningspolitik" - eller hur ??

Vattenfall köper kolkraftverk i Tyskland.

Kärnkraften är väldens största miljöbov när det kommer till utvinning av Uran och slutförvaringen (som fortfarande INTE är löst).