Sidor

söndag 18 april 2010

Varför pratade inte Pagrotsky om drömstaden Gävle när han var i Gävle?

När hörde du senast Mona Sahlin i en TV debatt prata om drömstaden Gävle? En kommun som socialisterna har styrt sedan rösträtten infördes. Det borde vara paradiset på jorden med låg arbetslöshet, höga inkomster, ett sjudande företagsklimat och en befolkning full av framtidstro med många som vill flytta till Gävle och Gävleborg.

Som du vet är verkligheten tvärtom. Gävle har gått från att vara en av Sveriges ledande städer (Ulf Ivar Nilssons krönika i Arbetarbladet -staden som försvann) till att nu ligga på en medioker plats 17. Gävle och Gävleborg har rekordhög arbetslöshet, dåliga skolresultat och ett uselt företagsklimat. Just därför kommer du inte att få höra Mona Sahlin prata om drömstaden Gävle utan allt som skett i Gävle är alliansregeringens fel. De socialdemokratiska politikerna som styr Gävle med stöd av vänsterpartiet och miljöpartiet är helt utan ansvar. I själva verket borde man framhålla Gävle som skräckexemplet i svensk politik. Såhär går det om man låter socialisterna styra en stad.

Det finns en brinnande lust till förändring från många som verkligen älskar Gävle och Gävleborg och efter valet så kan vi starta förändringsarbetet som kommer att innebära att Gävle och Gävleborg får tillbaka sin glans och lyster och där det största problemet ska vara att vi inte hinner med att bygga alla nya villaområden eftersom Gävle har blivit en så attraktiv ort.

5 kommentarer:

PEJ sa...

svara nu på en enda fråga, lars Beckman.

Varför är arbetslösheten i Sverige den globala finanskrisen fel ??
Och i Gävle kommun är det sossarnas fel......

Varför är det så, Beckman ?????

Lars Beckman sa...

Det är skillnad på struktur och konjunktur. I Gävleborg så har det försvunnit enligt Arbetsförmedlingen 10 000 jobb från länet på 25 år = strukturfel och dåligt företagsklimat.

I Sverige så är det fler sysselsatta nu 2010 än 2006 under högkonjunkturen men eftersom det har tillkommit fler på arbetsmarknaden, och vi har haft den värsta lågkonjunkturen i världen på 100 år, så har arbetslösheten stigit i Sverige och hela världen. Det är nog bara Tomas Östros och Mona Sahlin som inte upptäckt att det har varit en lågkonjunktur än, och om man inte har varit medveten om det, hur ska man kunna lösa problemet?

hanna sa...

men Beckman för f-n..... du jämför äpplen med apelsiner....

trixande med siffror är inget vackert

PEJ sa...

det du menar är:

I Gävle så är det så himla dålig företagsklimat att företagen flyr kommunen.
Men i Sverige så är det president Bushs och president Obamas fel att vi har så hög arbetslöshet.
Konstigt, för båda är konservativa/liberaler......

Du vet vad djävulens svärmor dog av ??
Dåliga ursäkter..... blev hennes fall

Lars Beckman sa...

Det kan inte vara alliansregeringens fel att det försvunnit 10 000 jobb de senaste 25 åren från Gävleborg enligt Arbetsförmedlingen. Ni som är duktig på matematik kan väl räkna ut hur många år av dessa 25 år som alliansen styrt riket jämfört med socialdemokraterna och så kan ni räkna ut hur många år som socialdemokraterna styrt Gästrikland.

Eftersom vi har samma nationella regler i det här landet men har väldigt olika nivåer på arbetslösheten så har alltså den lokala politiken stor betydelse och inverkan på just arbetslösheten eller menar ni att en kommunledning inte kan påverka utvecklingen i den egna kommunen?