Sidor

lördag 3 april 2010

Upprörda hälsingar - de hade fått sin elräkning. MP politik i praktiken.

När vi har var ute och gick idag så mötte vi några grannar och vi började prata om deras el-räkningar. Alla hade fått dubbelt så hög elräkning som de brukar, och någon eldar rätt mycket, men hade fått en hög räkning iaf.

Det är med rätta som hälsingarna blir upprörda över deras el-räkning och det vi vet är att miljöpartiet sagt att energiskatterna ska höjas med 21 000 000 000 (21 000 miljoner) så med en socialistisk regering skulle alltså elen stiga ännu mer och bensinen bli ännu dyrare. Det leder till lägre köpkraft och mindre konsumtion (vilket mp tycker är bra) och högre arbetslöshet.

2 kommentarer:

hanna sa...

tror att de höjda elpriserna beror helt och hållet på en AVREGLERAT elmarknad - där de tre största bolagen kontrollerar priset i en egen liten kartell.

Men jag kan ha fel, en totalt avreglerat marknad med total frihandel BORDE ju fungera.

Lars Beckman sa...

Att marknadsekonomi fungerar visar just att elpriset stiger när efterfrågan ökar och tillgången minskar. Problemet är att tillgången minskar tack vare politiska beslut, att avveckla väl fungerande kärnkraftverk, och miljöpartiet kräver snabbavveckling av alla kärnkraftverk utan fungerande alternativ.