Sidor

söndag 4 april 2010

Sahlins ras fortsätter - blir hon känd som den som sänkte socialdemokraterna?

Aftonbladet redovisar förtroendet för partiledarna (klicka på rubriken) och raset för Sahlin fortsätter. Nu är det endast 28% som har förtroende för henne och det är hälften av vad Fredrik Reinfeldt har, som ligger på 56%. Aftonbladet kallar Sahlin för sjunkbomb...

Kommer Mona Sahlin att gå till historien som den partiledare för socialdemokraterna som sänkte partiet? Det är mycket som talar för det, och det historiska misstag hon har gjort är två. Dels har hon gett legitimitet åt vänsterpartiet. Det är många äldre som kan sin historia som vet vad kommunismen stod och står för, och de kan aldrig tänka sig kommunister i Sveriges regering.

Dels har gett legitimitet åt miljöpartiet och dess fanatiska intresse för att sänka Sveriges landsbygd. Med höga energipriser så minskas förutsättningarna att bo på landsbygden där vi inte har tunnelbana. Att gå i samklang med ett parti som vill höja energiskatterna med 21 000 000 000 är inte att utveckla Sverige utanför tullarna, men med ett perspektiv södermalm Stockholm där mp har sina flesta väljarna är det en logisk politik.

Att sedan inte ha en politik för arbete och företagande är inte att skapa förtroende hos svenska folket, och därför kommer alliansen att vinna valet. När hörde du senaste en socialdemokrat prata om en politik för företagande och inte en för högre a-kassa och sjukskrivningsersättningar, dvs ersättningar för att inte arbeta?

Att Wetterstrand har höga siffror kan säkert förklaras med att hon når storstadsväljare som hatar bilismen och ur ett stockholmsperpsektiv där det finns tunnenbana är det inte så konstigt men eftersom det bara finns tunnelbana i Stockholm så borde många andra ifrågasätta miljöpartiets politik.

1 kommentar:

hanna sa...

TVÅ av tre blockBYTARE går till det rödgröna blocket........YYEEEEHHHHAAAAA !!!