Sidor

torsdag 22 april 2010

Sveriges budgetunderskott Europas lägsta!

Den statliga radiokanalen SR Ekot har en nyhet om att Sverige har EU:s lägsta budgetunderskott.Nu väntar jag bara på att Radio Gävleborg låter Ung vänster och SSU kommentera det ur en negativ problemformulering men vi andra kan glädja oss åt att vår finansminister heter Anders Borg och inte Lars Ohly.

Dagens Eko skriver på sin hemsida;

Sveriges budgetunderskott EU:s lägsta

Sverige hade det lägsta budgetunderskott inom EU förra året, 0,5 procent, visar nya siffror.
Förutom Sverige var det bara Danmark, Estland, Finland och Luxemburg som klarade den gräns på max tre procent i underskott i statsfinanserna som EU har satt upp.
Högsta budgetunderskottet hade Irland, Grekland, Spanien och Storbritannien, alla med över tio procent .
22 av EU:s 27 medlemsländer hade underskott som var över tre procent, alltså mer än vad EU:s regler egentligen tillåter.

4 kommentarer:

PEJ sa...

men arbetslösheten en av Europas högsta !!!

Reinfeldt sa: "min regering kommer att utvärderas på jobben".....
Dags för en riktig ordentlig utvärdering då !!!

Den kan bara bokstaveras : KATASTROF !!

Lars Beckman sa...

Oj, det är du, Tomas Östros och Mona Sahlin som inte har märkt att det har varit en världsekonomisk kris... Men det har vi andra upptäckt och upplevt.

hanna sa...

I Sverige har det varit en global kris..... men inte i Gävleborg då det är sossarnas fel vi har den höga arbetslöshet.....

Vilket korkat resonemang - nu får du väl bestämma dig. Har det varit kris eller har det inte??

Michael sa...

Sverige har en hög arbetslöshet på grund av den globala finanskrisen, inte på grund av Alliansens politik! Enligt arbetsförmedlingens prognos för år 2008 skulle minska från sex procent till fyra procent. Om det hade varit högkonjunktur idag skulle arbetslösheten idag ha landat på omkring 3-4 procent.