Sidor

fredag 26 februari 2010

Wanja Lundby Wedin ute och kampanjar för socialdemokraterna hos äldre i Bollnäs men stöter på patrull

Wanja Lundby Wedin ska som vanligt använda LO medlemmarnas pengar till att kampanja för socialdemokraterna trots att en liten andel av LO medlemmarna numera röstar på socialdemokraterna. Det måste vara jobbigt för LO att med trovärdighet stödja ett politiskt alternativ som kommer att höja skatten med 1800 kronor per månad för en undersköterska och dessutom höja bensinpriset med 2 kronor per liter och som en extra bonus höja elskatten kraftigt.

Enligt tidningen Ljusnan ( klicka på rubriken) så var Wanja i Bollnäs under fredagen och fick då en härlig kommentar från en farbror enligt artikeln;

Wanja Lundby-Wedin tar i för full hals och sjunger med pensionärerna. Hon är på besök vid äldreboendet Hamrelund och visst blir hon igenkänd.

– LO, det är ju landsorganisationen för de som inte vill arbeta, säger en äldre man och lockar LO-basen till ett tveksamt skratt.
Relaterat

7 kommentarer:

Viktor Rasjö sa...

Vore bra om du hade någon som helst substans i att Wanjas arbetsplatsbesök innehöll något kampanjande för Socialdemokraterna. Men nu var jag med på arbetsplatsbesöket. Ordet Socialdemokraterna nämndes sammanlagt noll gånger på Hamrelund. Således är din text en lögn. Än mer pinsamt att du skriver om trovärdighet bland LOs medlemmar. Du har ju här visat noll trovärdiget. Höj nivån på textandet! Tack...

Lars Beckman sa...

Victor,

Det väl är knappast någon statshemlighet att LO med förbund aktivt stödjer socialdemokraterna i valrörelsen? Det är också ett faktum att det regeringsalternativ som LO stödjer kommer att höja skatten rejält för de med lägst inkomst.Det är mindre än hälften av LO medlemmar som stödjer S men 100 % av LO samlade resurser går till ett politiskt parti.

Lars Beckman sa...

Victor,

Du har väl läst vad Wanja skrev i fredagens Ljusnan mfl om att hon vill ha en ny regering i höst och så räknar hon upp högre a-kassa mm som viktiga åtgärder, hur nu det ska skapa fler jobb hos mindre företag.

Viktor Rasjö sa...

Om du läser din rubrik ännu en gång så förstår du säkert varför du inte talade sanning.

Wanjas uppgift är att första hand träffa sina medlemmar. Det var den enda orsaken till besöket i Hamrelund.

Annars bedrivs givetvis en valrörelse från LOs sida. På samma givna sätt som arbetsgivare och främst företagare stödjer Moderaterna. Även om Moderaterna, i motsats till LO, försöker hemighålla detta.

Moderaterna är ju trots allt det enda partiet i Sverige som kräver att få hemlighålla finansieringen av partikassan. Apropå statshemligheter...

"En liten andel av medlemmarna röstar numera på socialdemokraterna" är också föga sanningsenligt. 60 procent av medlemmarna röstade på socialdemokraterna i förra valet. Sen när blev en majoritet "en liten andel"?

Ps. "Stöter på patrull".. En gammal farbror som skojade. Som liksom alla andra under hela dagen tyckte om Wanjas besök. Men vad ska jag vänta mig från en liberal tidning? Detta håller jag således inte dig skyldig för. Jag hade tänkt precis som du i den omvända situationen... ;o) Ds

Lars Beckman sa...

Victor mfl.

Här är ett inlägg från NWT:
http://www.nwt.se/asikter/ledare/article17645.ece

Fler LO-medlemmar röstar inte på s
I LO:s valanalys konstateras att socialdemokraterna tappat röster dels åt Sverigedemokraterna (strax över fyra procent LO:s medlemmar röstade på sd) och dels till de borgerliga partierna (10,4 procent röstade på moderaterna).
Det borde stämma till eftertanke i Rörelsen. Å ena sidan folkhemsnostalgiker med mer eller mindre uttalat främlingsfientliga tendenser och å andra sidan förändringsbenägna arbetare och lägre tjänstemän som gärna ser en reformering av välfärdsstaten. Det rör sig om två helt skilda utgångspunkter och socialdemokraterna gör fel om de inte inser detta och istället slentrianmässigt kallar sd för någon sorts ”höger”.
I alla händelser så klingar rådet från LO:s andre ordförande Ulla Lindqvist falskt när hon säger att fler LO-medlemmar måste bli aktiva inom socialdemokraterna för att påverka politiken. Lösningen är förstås att erkänna att en mycket stor andel av LO-medlemmarna faktiskt inte är socialdemokrater, och därmed inte har något intresse av denna facklig/politiska samverkan.

UPPD: 2008-08-29 16:32
PUBL: 2007-06-01 06:00 SKRIV UT!

hanna sa...

"höja skatten med 1800 kronor per månad för en undersköterska"....... men snälla Beckman!!
S,V och Mp har länge sagt att de vill höja skatten för HÖGINKOMSTTAGARE - men du kanske tycker att undersköterskan är en höginkomsttagare - ditt parti jobbar ju hårt för att sänka hennes lön !!!
Jag hoppas och tror att de rödgröna höjer skatterna reelt för höginkomsttagare - en ny förmögenhetsskatt på 50-60% av förmögenheter över 500.000,- skulle passa bra..... då skulle vi kunna genomföra mycket välfärd istället för att monetera ned välfärd som Moderaterna gör.

Lars Beckman sa...

Hanna,

Det finns ingen Regering i modern tid som tillfört så mycket resurser till vår gemensamma offentliga sektor. Regeringen gav till och med mer miljarder än vad SKL Sveriges kommuner och Landsting begärt av Regeringen.