Sidor

söndag 28 februari 2010

Anställda i rymdindustrin i Florida protesterade mot Obama idag i en stor demonstration!

Anställda och fackförbund inom den amerikanska rymdindustrin arrangerade en stor demonstration i Florida idag som nyheterna rapporterat om ikväll lokal tid. Protesten riktar sig mot President Obama som vill dra ner kraftigt på det amerikanska rymdprogrammet.Neddragningen kommer att påverka många jobb i Florida enligt facket.

Överhuvudtaget så verkar kritiken växa mot President Obama och den oro många amerikaner känner för jobben och sin egen ekonomi. Ett hot mot den amerikanska medelklassen är de skattehöjningar som Presidenten vill genomföra för att få igenom den omdiskuterade sjukvårdsreformen. Man ska inte glömma bort att ungefär 85 % av USA´s befolkning är nöjd med den sjukförsäkring man har så President Obama kommer att ha ett hårt jobb framför sig om han ska lyckas med det som ingen annan före honom har lyckats med, och som alla politiker vill han säkert bli omvald också när nästa period kommer så han har en balansakt att gå.

1 kommentar:

hanna sa...

"Man ska inte glömma bort att ungefär 85 % av USA´s befolkning är nöjd med den sjukförsäkring man har".....väldigt konstigt för att inte säga en ren lögn. 60 miljoner amerikanare (1/5) har INGEN sjukförsäkring - hur fan kan då 85% säga att de är nöjda ????
Då skulle ju 5% vara nöjda med att inte ha någon sjukförsäkring !!!!!!!!!
Dina siffror och resonemang går helt enkelt inte ihop, hr Beckman.