Sidor

söndag 28 februari 2010

Rödgröna har svårt att komma överens om politiken enligt Peter Eriksson (mp)

Dagens Eko(klicka på rubriken) rapporterar om att de rödgröna har svårt att komma överens om politiken. Vänsterpartiet vill mörka en gemensam politik till efter valet. Taktiken från vänsterpartiet är förmodligen att ju mindre väljarna vet om den politik man vill föra i en regeringsställning desto större möjlighet att man kan vinna ett val.

Jag håller med Peter Eriksson, miljöpartiets språkrör. Det är ett anständighetskrav att det rödgröna exprementet i god tid före valet talar om vilken gemensam politik man går till val på och vad väljarna kan förvänta sig för politik efter valet. Hur högt bensinpris har man tänkt sig? Hur snabbt ska kärnkraften avvecklas och vad betyder det för jobben i länet? Hur höga skatter har man tänkt sig?

2 kommentarer:

hanna sa...

hoppas man tänker höja skatterna reelt för höginkomsttagare som du.
Återinför en hög förmögenhetsskatt på gärna en 50-60% på förmögenheter över 500.000,- då kan vi skapa en välfärd värt namnet.

Lars Beckman sa...

Man kan också ha 100% skattetryck och sedan dela ut matkuponger till folket. Det är ett system som är väl beprövat i Kuba och Nordkorea men från dessa länder flyr folk från - inte till.