Sidor

lördag 27 februari 2010

Middag med en vanlig amerikansk familj

Igår var jag på middag med en vanlig amerikansk familj som har en son som är lika gammal som våra döttrar. Han går i skola och familjen bor i en vanlig villa. Vi pratade mycket om det amerikanska skattesystemet och i Florida så har man en hög fastighetsskatt, som betalas samtidigt som dina huslån, så det är inbakat i lånesystemet. Inkomstskatten är låg. Sedan har man en öppen och ärlig redovisning på skattsedeln för fastighetsskatten där det står din andel av skolkostnaden - din andel av av sjukhuset osv.

I Sverige så har vi haft både hög inkomstskatt och en hög fastighetsskatt (som sänktes som utlovats av alliansen) och kommer det röd-gröna exprementet tillbaka till makten igen så får vi både hög inkomstskatt - och en hög fastighetsskatt - och höga bensin och energiskatter. The sky is the limit för vänsterpartister när det gäller att ha fri dragningsrätt till medborgarnas egna intjänade inkomster.

I de samhällssystem som provat kommunism skarpt så hade man matkuponger istället för pengar och det är dem som socialdemokraterna vill släppa in i regeringen.

Min Farfar som var socialdemokrat hatade kommunister och det är många äldre som tidigare röstat på (s) som nu kommer att rösta på Nya Arbetarpartiet Moderaterna istället - för de kan sin historia.

Inga kommentarer: