Sidor

tisdag 19 januari 2010

Finns det viktigare frågor än cykelställ i Gävle?

Markus Kristiansson, Brynäs S-förening ställer frågan (klicka på rubriken) i AB om det finns viktigare frågor än cykelställ i Gävle kommun med anledning av debatten om SOS kiosken och deras problem i relationerna med kommunens tjänstemän.

Låt mig besvara Markus här:

Ja, det finns många frågor som är viktigare än att flytta cykelställ i kommunen. Den höga ungdomsarbetslösheten, bristen på företagare som vill och vågar anställa, det undermåliga resultatet i Gävles skolor, de höga sjukskrivningstalen i kommunkoncernen Gävle kommun, det usla företagsklimatet och vägunderhållet. Listan kan göras lång på varför vi ska byta till alliansstyre i Gävle MEN Brynäs S-förening har ett viktigt beviskrav.

ska vi inte vara rädd om varje möjlighet att skapa jobb i Gävle? Hur kan det ta så lång tid att få fram ett så enkelt beslut som att flytta ett cykelställ i Gävle?

Det är ett såpass enkelt ärende att det beslutet borde kunna tas före kafferasten på måndag morgon, om ansökan kommer direkt på morgonen. I det här fallet så blir det fler platser i cykelstället till gagn för kommuninvånarna och det skapas några parkeringsplatser till gagn för småföretagaren. Så Markus, förklara för mig nu om du är stolt och nöjd över kommunens hantering av ärendet och om du är stolt och nöjd över det usla företagsklimatet i Gävle - där de arbetslösa betalar priset för det genom arbetslöshet.

Inga kommentarer: