Sidor

tisdag 19 januari 2010

Det rödgröna exprimentet lovar mer pengar till alla - nu till Skatteverket

Det rödgröna exprimentet besökte Skatteverket och projektet 1 000 nya vita jobb i Gävle igår och som vanligt hade man lyckats bli eniga om nya utgifter för skattebetalarnas pengar. Den här gången utlovar man 50 miljoner extra till Skatteverket.

Man hade också en åtgärdslista på händelser där man förutsätter att företagare är skatteskojare och mest i spinn i media är Byggnads ombudsman som tydliger tycker / tror att alla byggare är skojare.

Det mest intressanta med projektet 1000 nya vita jobb är dock att målgruppen för projektet är arbetslösa, sjukskrivna och förtidspensionärer som arbetar svart i konkurrens med seriösa företag.

Om detta verkar de röd-gröna inte ha några ideer eller förslag för att lösa, och Byggnads har det senaste året lyst med sin frånvaro i projektet. Dick har aldrig medverkat en gång i projektledningsmöten, men nu lagom när media är där så kommer Byggnads och svartmålar näringslivet.

Man kan också tycka att GD och AB kanske skulle ha ställt frågan till politikerna från de röd-gröna: På vilket sätt har era förslag ni lagt fram bäring på projektet 1 000 vita jobb i Gävle eftersom åtgärderna endast riktar sig mot företagen och inte mot målgrupppen för projektet?

Inga kommentarer: