Sidor

torsdag 10 december 2009

SCB undersökning!

Idag kan man läsa den stora SCB undersökningen av väljarsympatier. Det är glädjande läsning för Nya Moderaterna Gävleborg som gör sin näst bästa undersökning sedan maj 2006. Socialdemokraterna gör sin näst sämsta undersökning under samma tidsperiod.

Med tanke på att socialdemokraterna saknar all trovärdig politik för arbete så talar det för att väljarna när de börjar granska innehållet i politiken, och inte retoriken, väljer partier som har en politik för företagsamhet och arbete,och inte bidrag och utanförskap. Under hösten har en del av debatten handlar om bidrag och bidragsnivåer och trots det så har inte socialdemokraterna och vänsterpartiet lyft i opinionen.

Det som ger vänsterkartellen lite luft under vingarna i den här mätningen är Miljöpartiet och det kanske inte är så konstigt med tanke på att en mycket stor del av media har hamnat om klimatmötet i Köpenhamn och den stora kampanj SVT och SR har haft för klimatet. Miljöpartiet har ett smart namn som kopplar deras politik till just miljö, men mycket av den politik de står för är direkt klimat och miljöfientlig. De är emot teknikutveckling och vill att vi i Sverige ska klä oss i säck och aska. Jag tycker att vi ska lägga kraften på miljöområdet i att påverka de länder som påverkar miljön mest. Kina USA och Indien och i närområdet de baltiska länderna och inte minst Ryssland. Deras åtgärder kommer att göra skillnad och Fredrik Reinfelt har arbetat intensivt inom ramen för EU för att sätta kraft bakom kravet att de länderna måste minska sin miljöpåverkan. Det ironiska är att Miljöpartiet har varit emot EU och internationellt arbete alltsedan partiet startade och är ett av Sveriges mest teknikfientliga partier så om det är något parti som skadar just miljön är det Miljöpartiet.

Men som vanligt när det gäller opinionsmätningar så finns det bara ett resultat som räknas och det är valdagens sluträkning av rösterna.

Inga kommentarer: