Sidor

tisdag 15 december 2009

Osund kommunal konkurrens i Sandviken

Riita-Liisa Björk Moderaterna i Sandviken ville att Sandvikens kommun skulle inventera vilka verksamheter som Sandvikens kommun driver som kan konkurrera med det privata näringslivet men det ville inte Socialdemokraterna och Centerpartiet göra.

Att Socialdemokraterna inte vill göra det är helt i enlighet med deras ideologi som är att verka för stora företag men inte de små. Det är också många socialdemokrater i länet som tycker om att leka företagare för andras skattepengar men att Centerpartiet inte stödjer det förslag som Maud Olofsson drivit så hårt nationellt är helt obegripligt.

Monika Jakobsson har tydligen också enligt Arbetarbladet sagt i kommunfullmäktige att vem tror att Moderaterna bryr sig om de svaga och arbetslösa. Hon bör nog ta sig en funderare över vad hennes parti gör, både i Sandviken och i Landstinget Gävleborg. Tommy Berger uttalade i Gefle Dagblad att det är en medveten politik att lägga minst resurser i Sverige på de svagaste handikappade och funktionshindrade. Som sagt var, vem bryr sig om de svaga och sjuka? Läs Birgittha Bjerkens debattartikel i Arbetarbladet om hjälpmedel så får man svaret.

Inga kommentarer: