Sidor

tisdag 29 december 2009

Fler hemlösa i Gävle

Statliga SR Radio Gävleborg rapporterar om att det nu är fler hemlösa i Gävle kommun. Det är klart, ska man ha råd med så mycket kultur i Gävle så är det någon som får betala.

Det som upprörde mig mest var när en företrädare för Gävle kommun i direktsändning på frågan om vad man skulle ha gjort inom 12 månader till december 2010 för att ha förbättrat situationen i kommunen svarade att man hoppades att man hade hunnit räkna hur många hemlösa det finns i Gävle och att man fått bättre koll på de hemlösa.

Vilket annat svar hade nästan varit bättre. Att man ska prata med sitt bolag Gavlegårdarna och upplåta fler lägenheter i det kommunala bolaget vore naturligt, men i en kommun där kommunledningen tappat greppet om de mest grundläggande frågorna är det naturligt att ansvarige tjänstemän svarar; Vi hoppas att vi har hunnit räkna hur många det är på 12 månader.Så här svarar ansvarig chef på Ria på samma fråga enligt SR Radio Gävleborg:

Hur brådskande tycker du att det är?

– Jag tycker att det är jättebrådskande. Jag skulle vilja ha det gjort inom ett par månader högst. Det är hemskt att se de som går och sitter i trappuppgångar och sover och tar in hos sina vänner och de går och dräller. Det är ett vilset liv, det är ju inget värdigt liv. Så sysslesättning och boende, få en tro på att det finns en framtid det är det viktigaste som vi på RIA vill bjuda på, säger Carl-Erik Mårtensson

Inga kommentarer: