Sidor

måndag 21 juni 2021

Moderaterna är beredda att leda en ny handlingskraftig regeringen

 

Moderaterna är beredda att leda en ny handlingskraftig regeringen


Den moderata riksdagsgruppen har inte förtroende för Stefan Löfven som Sveriges statsminister. I dag gav den stöd till misstroendeförklaring. Stefan Löfven är den förste minister någonsin att fällas i en misstroendeomröstning. Riksdagen anser att statsministern och hans regering har misslyckats med uppgiften att leda landet. Det är ett historiskt underkännande.

Den här regeringen borde aldrig ha tillträtt. Svenska folket röstade för partier som gick till val på att byta ut Stefan Löfven, men fick istället ett korthus byggt på oförenliga löften. Idag har det fallit samman. Det här är ett stort misslyckande för Stefan Löfven. Han har lett Sverige in i en regeringskris. För detta bär han ansvaret.

Stefan Löfvens regeringsunderlag byggde på att fyra partier av fem kom överens om att stänga ute det femte. Nu har den verkligheten kommit ikapp januaripartierna. Ytterst är det statsministerns ansvar att säkra regeringens förankring i riksdagen. Det har han misslyckats med.

Ett äkta regeringsunderlag måste bygga på partier som har en gemensam färdriktning och vill samarbeta med varandra för Sveriges bästa.  Inte vad man är emot. Moderaterna vill byta misstro mot tillit, polarisering mot samarbete, splittring mot samling. När vi tycker lika gör vi lika, när vi tycker olika gör vi olika. Låt oss respektera landets alla väljare – och låt oss skilja på sak och person.

Om vi samlar ihop oss och gör det som krävs, kan vi gå en mycket hoppfull framtid till mötes. Men då måste vi ta tag i Sveriges problem, och det kräver en ny och handlingskraftig regering.

Moderaterna är beredda att leda en sådan regering, om förutsättningarna finns.

1 kommentar:

IM sa...

Är ni?

Kristersson fick ju erbjudandet först och han ville ju inte ens att det skulle röstas om hans hans handlingskraftiga regering.