Sidor

onsdag 15 november 2017

Naturligt med starka och upprörda känslor bland M medlemmar eftersom man föreslagit en petning av mig som riksdagsledamot trots det starka stödet från medlemmarna.

Jag har fått många frågor från såväl media som partivänner i hela länet om hur jag ser på att Inger Källgren Sawela, avgående kommunalråd i Gävle tillika ordförande för den nomineringskommitte vill ta bort mig som riksdagsledamot. ( en tredjeplats betyder det i praktiken som alla vet)

Tyvärr har inte Inger valt att kontakta mig personligen för att förklara hur hon tänker utan jag har bara läst vad som står i media.

 Att det blir mycket upprörda känslor från alla de medlemmar och partiaktiva som har röstat på mig i provvalet och sedan ser mig bortplockad från riksdagen med den plats som är föreslagen är naturligtvis fullt naturligt, och jag kan bara beklaga det som nu riskerar att inträffa.

Som född och uppvuxen i Norrbotten så vet jag hur viktigt det är med en politik för hela Sverige, liksom det är viktigt för Gävleborg att vi har en politik för just hela Gävleborg.

Det är därför jag valt att konstatera att jag är hela länets riksdagsledamot. Det betyder att jag representerar dig i riksdagen som är ung/gammal, man/kvinna, anställd/företagare, hästintresserad eller jägare. Jag ser mig som representant i Sveriges Riksdag för hela länet. De frågor som du som medlem tycker är viktiga är just de frågor som jag kommer att driva och driver i riksdagen.

Politik är också att anpassa frågorna som man driver efter hur verkligheten förändras. När jag såg tiggeriet komma så jag väldigt tydligt  - det här är inte acceptabelt i ett välfärdssamhälle, att människor sitter på knä och tigger. Det blev en häftig lokal debatt - men numera anser även S att man måste förbjuda tiggeri (även om de inte har lagt fram eller gjort någonting i frågan)

Just nu är det många människor som känner sig otrygga - och det med all rätt. Det betyder att man som riksdagsledamot måste fokusera på de frågorna till dess att de får en lösning. Det är inte acceptabelt med att så många inte känner sig trygga i vårt län, och att brottsligheten har ökat. Då lägger vi Moderater fram skarpa politiska förslag för att lösa det samhällsproblemet.

En annan fråga som många anser är viktig är integrationen, dvs hur ska vi lösa den och hur ska alla som kommit till vårt län får ett arbete. Det är en fråga som upptar en stor del av min tid, liksom att försöka lösas frågan med en bostadspolitik så att alla kan få en bostad till ett pris som man har råd att betala.

Som riksdagsledamot måste man representera hela länet, man måste kunna vara i fronten av samhällsdebatten och man måste kunna hantera alla de olika frågor som finns att svara på och för. Man är både ett kommunikationsverktyg för partiet dvs att förklara vår politik som vi tar fram i partiet - men ännu viktigare- som jag ser det iaf - är att vara länets röst i riksdagen. Att 24/7 stå upp för vårt län i riksdagen och att bevaka våra frågor. Det kan då handla om rovdjurspolitiken, antalet poliser i länet och den viktiga infrastrukturen - för att nämna några aktuella frågor som jag arbetar med just nu som har en regional prägel.

Självklart måste man kunna stå  i en talarstol och föra en debatt, liksom att kunna uttrycka sig i tal och skrift så att människor begriper vad man säger och vad man menar.

Oavsett hur det går i partiets nomineringsstämma i Bollnäs så är jag glad och tacksam över det starka stöd som jag känner från länets invånare i allmänhet och partiets medlemmar i synnerhet. Jag har aldrig varit med i olika grupperingar eller försök att styra hur listor mm ska se ut utan jag gör ett jobb med full kraft där jag befinner mig.

I ett parti är det medlemmarna som bestämmer och eftersom jag tror på demokrati och har valt att engagera mig i M Gävle sedan 1990 så tror jag på den modellen fullt ut.

Vill du veta vad jag sagt och gjort i riksdagen så hittar du det här!

Att vara riksdagsledamot är att låna en plats i Sveriges högsta demokratiska församling och hålla länets och partiets flagga högt i alla avseenden. Jag är både stolt och nöjd över det jag gör i riksdagen i samarbete med alla våra partimedlemmar och föreningar. Det stödet betyder allt för mig.

Jag har också valt att vara väldigt lättillgänglig via sociala medier. Det är ett sätt att arbeta för som skapar dialog med många i såväl vårt län som i övriga delar av Sverige. Att jag räknas som en av de rikspolitiker som har störst inflytande på sociala medier skäms jag inte för, tvärtom kommer det att vara en styrka i valrörelsen 2018.

Vi måste alla arbeta tillsammans för att byta ut dagens MP/S regering till en ny M ledd alliansregering. Det är där jag lägger mitt fokus - inte på intriger och konflikter. Det borde vi ha lämnat bakom oss för länge sedan och jag ser fram emot den kommande tiden när vi kan arbeta för att maktskifte i Sverige och att behålla ett starkt alliansstyre i Gävle. Det kommer att väljas en ny KSO från M efter jul och det blir förhoppningsvis en nytändning för hela partiet.

Det här är min enda kommentar - skriven i alla hast -  som jag personligen kommer att ge inför nomineringsstämman och jag litar på att våra ombud till stämman respekterar medlemmarnas vilja och önskan att se mig som nummer 1 på listan till Sveriges Riksdag.

1 kommentar:

Kjell Larsson sa...

Är det inte den vanliga avundsjukan tror du?