Sidor

fredag 25 november 2016

Klokt av majoriteten i Sveriges Riksdag att stoppa s kuppartade försök att rita om Sveriges kartor

Igår meddelade socialdemokraterna att de ännu en gång åker på en stor och tung förlust i Sveriges Riksdag. Den här gången stoppade majoriteten i riksdagen s och mp kuppartade försök att rita om Sveriges kartor. En konsekvens hade varit att avstånden till såväl tjänstemän som politiker hade blivit längre. S hade en plan för att lägga ned sjukhus runt om i landet vilket nu stoppas. En annan konsekvens hade varit att kartorna var ritade så att s hade gynnats vid allmänna val. Det var sannolikt också den egentliga drivkraften för den tidigare SSU fuskaren från Gävle som har varit den i regeringen som har varit ansvarig för frågan.

Jag har aldrig mött en väljare som vill ha längre avstånd till beslutsfattare eller som har bekymrat sig över kartgränser. Det väljarna vill ha är en regering som anstränger sig för att förbättra skolan äldreomsorgen och sjukvården, inte att ägna sig åt ett parlamentariskt spel.

Det var alltså en glädjens dag igår när frågan avskrevs från dagordningen trots de krokodiltårar som fälldes i framförallt de statliga medierna.

Inga kommentarer: