Sidor

måndag 19 oktober 2015

Regeringens budget slår effektivt ut jobb och företagsamhet konstaterar jag i Hela Hälsingland idag.

Den mörkröda s/mp regeringens budget slår effektivt ut jobb och företagsamhet konstaterar jag idag i Hela Hälsingland på debattsidan.

Sitter de socialdemokratiska riksdagsledamöterna från Gävleborg och sover frågar jag i artikeln;

Den fråga man måste ställa sig är om de socialdemokratiska riksdagsledamöterna från Gävleborg inte har uppmärksammat den politik som regeringen för? Hur kan ni försvara den politik som förs?
I Gävleborg är industrin av avgörande betydelse för sysselsättningen tillsammans med tjänstesektorn och handeln. Ni fördubblar arbetsgivaravgiften för unga, ni chockhöjer effektskatten på kärnkraft, ni chockhöjer bensinskatten och ni försämrar RUT och ROT avdraget, trots löfte om motsatsen. Ni höjer skatten på pensionärer som vill arbeta, trots att vi behöver fler arbetade timmar. Ni tänker införa en kilometerskatt på tung trafik, som är en skatt på avstånd. Det försämrar företagens konkurrenskraft än mer. Ni för en politik som kommer att leda till färre jobb i Gävleborg, som är det län som redan idag har högst arbetslöshet.  

Det är fullt naturligt att ni därför vill höja a-kassan och andra bidrag men ni verkar totalt ha glömt bort att pengarna inte kommer från ett hål i väggen utan skapas genom att människor arbetar och betalar skatt.

Inga kommentarer: