Sidor

måndag 24 februari 2014

S vägrade svara på frågan vilken nytta Gävleborna har av ett samarbetsavtal med Sydafrika.

Idag är det kommunfullmäktige i Gävle och en av de frågor som togs upp var ett anmälningsärende mellan Gävle kommun och Sydafrika.

Jag ville självklart att s skulle svara på frågan vilken nytta som Gävleborna har av ett samarbetsavtal med Sydafrika. Självklart kan det vara till nytta för Sydafrika men kommunallagen stipulerar att kommunpolitiker ska verka för den egna kommunens bästa. S ordförande vägrade dock att ta upp min frågan. Tyvärr. Skäms man för avtalet eller finns det inte någon nytta för Gävleborna? Hade det funnits en nytta så skulle väl självklart socialdemokraterna stolt och nöjd berättat om det?

När det nya alliansstyret kommer på plats efter valet 2014 så kommer det vara viktigt att styra upp kommunens olika insatser så att rätt saker gör. Jag har sympati för att socialdemokraterna tycker att det är trevligt med resor till ett varmt och skönt land långt borta men så länge man inte kan svara på frågan vad nyttan är för Gävleborna så ska inte kommunen ägna sig åt semesterverksamhet. Därför röstade vi moderater också nej till samarbetsavtalet.Inga kommentarer: