Sidor

onsdag 11 december 2013

Är Expressens avslöjande om rasisterna i SD förvånande? Nej, självklart inte.

Expressen avslöjar igår och idag att SD och deras partitoppar finns på nätet och skriver obskyra påståenden om utrikesfödda. Det är inte förvånande eftersom sd är ett parti som bygger på hat mot andra människor. Byt ut ordet "muslim" mot ordet "jude" så ser du samma samhällsdebatt idag som på 1930-talet.

När vi läste historia i skolan så var det många som undrade varför nazismen kunde växa sig stark i Tyskland och varför inte tillräckligt många sa ifrån mot vad nazisterna gjorde.

Jag ser liknande tendenser idag. SD är ett parti som bygger på ett hat mot andra människor och mot omvärlden. Det är därför det är så viktigt att vi säger ifrån. Det mest allvarliga med sd är dock att de inte har några lösningar på de samhällsproblem som finns. Ska vi få in fler på arbetsmarknaden så måste man ha en politik för det, och det har alliansen. Vi ser att alla människor behövs på arbetsmarknaden och arbetar varje dag politiskt för att det ska bli så också i praktiken. Trots den svåra lågkonjunktur världen har gått igenom så har Sverige klarat sig betydligt bättre än omvärlden, och gå gärna in på SCB och se hur många som arbetar idag jämfört med 2006. Det är väsentligt fler. Fler som betalar skatt och som är med och bidrar till vår välfärd. Tyvärr skiljer det sig åt mellan kommunerna och i s styrda Gävle är arbetslösheten skyhög jämfört med alliansstyrda Uppsala, där den är mycket låg. Lösningen på Gävles stora problem på arbetsmarknaden är alltså ett stabilt alliansstyre som sätter fokus mot framtiden. Inte att rasistiska partier som vill stänga ute människor från arbetsmarknaden blir starkare.

Det är också därför jag är så upprörd över att socialdemokraterna är beredda att ge sd inflytande över skattepolitiken i Sverige.

Inga kommentarer: