Sidor

lördag 7 september 2013

Kommer SVT även att granska alla omfattande resor till Sydafrika och Frankrike som s i Gävle är ansvariga för?

Expressen skriver om att SVT ska granska nyttan med resor för politiker till Cannes i Frankrike. Det verkar både rimligt och önskvärt att man granskar det. Man önskar att även SVT lade någon arbetsvecka på de socialistiska topparna i Gävle. Vilket resultat har det blivit för skattebetalarna i Gävle att den ena s-toppen efter den andra åker jorden runt? Som bekant var Carina Blank till USA flera gånger med dåvande ledningen för privata Furuviksparken (sedan föreslog s att skulden på 6.5 miljoner som parken hade till Gävle kommun skulle avskrivas) och även till Frankrike har s topparna åkt ett antal gånger. Samma sort resor som SVT nu granskar för andra kommuner.

Jag är inte emot resor - tvärtom. De är nödvändiga för att man som politiker ska kunna göra ett bra jobb för medborgarna, men det ska finnas ett uttalat syfte och mål med resorna. Att åka till Sydafrika på varma sköna resor är trevligt som semester men som nytta för Gävleborna? Mycket tveksamt.

Att åka till Cannes på fastighetsmässa? Tveksamt - om inte Gävle kommuns s-ledning kan visa på ett konkret resultat!Inga kommentarer: