Sidor

fredag 23 augusti 2013

PRM; Bra besked om fortsatt hantering av vargfrågan idag..

PRESSMEDDELANDE:

2013-08-23

Beckman (M) välkomnar förslagen i vargkommitténs slutbetänkande

I dag överlämnade Vargkommittén slutbetänkandet Åtgärder för samexistens mellan människa och varg till Regeringen. Där redovisas förslag som ska återskapa förtroendet för den svenska vargpolitiken.
-
Det är viktigt att framhålla vikten av förtroende i vargfrågan. Man ska komma ihåg att vargstammen ökat från cirka 80 till cirka 400 och därmed utgör ett problem för näringar på landsbygden, såsom exempelvis fårnäring och jakt. Det är därför positivt att utredningen föreslår en förenklad skyddsjakt, säger Beckman i en kommentar till utredningen.
-
Jag håller med om att vi inte ska fokusera allt för mycket på antalet vargar, men det är ändå rimligt att Riksdagen anger tydliga riktlinjer och ramar för hur förvaltningen ska skötas eftersom det bör göras på nationell nivå, fortsätter Beckman.
-
Förhoppningsvis kan utredningens förslag leda till att förtroendet för vargpolitiken återskapas och att förtroendet för myndigheter ökar samt bidra till att EU-kommissionen lägger ned överträdelseförfarandet mot Sverige, fortsätter Beckman.
-
Utredningen har landat i linje med människors verklighetsbild presenterar förslag som mycket väl ramar in många viktiga aspekter av en fråga som påverkar många människor, framför allt på landsbygden, avslutar Beckman.

Slutbetänkandet kommer att behandlas vid ett remissmöte den 30 augusti 2013 och utgöra ett av underlagen för den kommande propositionen om rovdjur.

Kontakt:
Lars Beckman (M)

Riksdagsledamot Gävleborgs län

070 – 361 36 96

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Med vänliga hälsningar
Emilie Schelin
Politisk sekreterare
070 - 817 64 86
08 - 786 45 57
emilie.schelin@riksdagen.se

Inga kommentarer: