Sidor

torsdag 6 juni 2013

I Gävle anser s v och mp att kommunfullmäktige och kommunstyrelse inte behövs!

Demokratin är grunden för ett civilt samhälle. I en demokrati fattas besluten i av folket valda politiska församlingar. Alternativet till det är diktatur eller andra former, typ Kina Kuba och Nordkorea. De har på pappret val men inte i praktiken.

GD skriver om min kritik mot att s v och mp styrda Gävle har satt upp budskapet på reklamskyltarna om att det blir en ny arena i Gävle 2015. Detta trots att det inte finns ett enda kommunicerat papper om kostnader och beslutet är inte fattat i kommunstyrelse eller kommunfullmäktige. Efter dessa beslut är fattade så har också allmänheten rätt att överklaga dessa beslut. Det kallas demokrati.

Vad spelar det då för roll egentligen? S v och mp kommer ju att fatta dessa beslut? För det första vet vi inte om de tre partiernas fullmäktigegrupper verkligen godkänner förslaget från Per Johansson till beslut. För det andra vet vi inte om någon enskild ledamot i de partierna kommer att gå emot beslutet. Vi vet alltså inte vad beslutet kommer att bli.

Personligen så är jag mycket positiv till en ny arena - men helst på Strömvallen. Vad mitt parti tycker i frågan har vi inte bestämt än - och inte heller vet jag vad övriga partier i alliansen tycker.

Demokrati är alltså att beslut fattas i demokratisk ordning och inte genom one man (women) show.

Det är beklämmande att s v och mp inte respekterar att man ska följa en demokratisk ordning när beslut ska fattas. Det är Gävleborna som får ge respass till dessa tre partier i valet 2014 och visa dem att även i Gävle så ska demokrati råda. Trivs inte Per Johansson Carina Blank Roger Persson eller Marita Engström med det så rekommenderar jag att ni engagerar er politiskt i Kuba Nordkorea eller Ryssland. Där har man den sortens demokrati ni förespråkar, med beslut tagna på helt andra platser än i politiska församlingar.


1 kommentar:

Anonym sa...

Var finns artikeln? Fellänkat?!