Sidor

torsdag 13 juni 2013

Att inte berätta en nyhet är också att ta politisk ställning..

Flera ledande morgontidningar i länet har fått tillgång till, liksom Radio Gävleborg, en viktig och intressant undersökning från Riksdagens utredningstjänst som visar hur skatteintäkterna har ökat kraftigt för länets kommun och landsting sedan 2006. (undersökningen visar utvecklingen sedan 2000 och framåt).

Tyvärr har man inte informerat läsarna om den undersökningen istället försöker man på en av tidningarna måla upp en bild idag av att skattehöjningen är för liten, utan att den istället borde vara 10 kronor. Det är självklart rent trams och tyvärr går det inte att tolka tidningarnas motvilja att informera läsarna om att Gävle kommun har fått närmare 200 miljoner mer från staten sedan 2006, som att man stödjer den skattechock som v mp och s har föreslagit.

Det blir alltså ännu viktigare för oss moderater att informera väljarna i Gävle via fortsatta dörrknackningar mm eftersom det verkar som att inte bara Radio Gävleborg vill ha fortsatt rödgrönt styre utan även GD och AB. Jag hoppas att jag har fel men det är iaf en känsla man får.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Då kanske du kan länka till undersökningen då ?

Lars Beckman sa...

Som sagt, media har fått den men inte skrivit, så det går inte att länka..