Sidor

söndag 21 april 2013

Radio Gävleborg väljer att rapportera från socialdemokraternas stämma i länet men undviker moderaternas, som är det statsbärande partiet i Sverige

Radio Gävleborg verkar ha gjort det igen. Förra helgen hade man ett stort inslag om att s vill förbättra mångfalden bland sina företrädare. Det minsta man då kunde begära är att den statliga radiostationen gick vidare till de andra partierna och ställde samma fråga - men nej.

Igår hade Sveriges samhällsbärande parti förbundsstämma i Alfta. Låt mig påminna om att Nya Moderaterna har statsministerposten, infrastrukturministerposten, finansministerposten, osv. Låt mig även påminna om att min kollega från länet är utskottsordförande. Det finns alltså en god journalistisk anledning att vara på plats i Alfta, för att rapportera från M förbundsstämma.

Var var då P4 Gävleborg? Jo, de var hos oppositionspartiet socialdemokraterna.


I undersökningar som finns om journalisternas politiska sympatier så visar dessa att 8 av 10 anställda på SR och SVT röstar på en olycklig rödgrön regering. Det kan vara värre i Gävleborg. Vi vet att s har en gräddfil till nyhetsredaktionen på just Radio Gävleborg eftersom en av kanalens mest högprofilerade och omtyckta reportrar Hasse Persson, är sambo med s landstingsråd Eva Tjernström. Samma Hasse Persson gjorde en intervju med s kommunalråd i Ljusdal, där paret bor, så Hasse är också politisk reporter.
Inga kommentarer: