Sidor

tisdag 30 april 2013

P4 Radio Gävleborg försöker inte ens vara politiskt neutral längre..

P4 Radio Gävleborg tycker att man ska slänga statsminister Fredrik Reinfeldt på majkasen. Det var i vart fall vad programledarna sa i morse. Man påstod att en lyssnare hade ringt in och sagt det men som P3 Nyheter avslöjade för en vecka sedan behöver det inte vara sant. Det kan mycket väl vara en SR medarbetare som har hittat på även det. Men oavsett vilket så måste man ifrågasätta att programledaren väljer att ta upp det mejlet i sändning. Att någon önskar livet ur statsminister Fredrik Reinfeldt genom att elda upp honom kan inte höra hemma i Sveriges Radio.

Nu på eftermiddagen så följde den statliga radiostationen upp morgonens uppeldning av statsministern med att spela den socialistiska kampsången Internationalen, och för att vara säker på att budskapet har gått hem om att lyssnarna borde gå ut och demonstrera mot alliansens imorgon så småpratade programledaren med SMHI om vilket demonstrationsväder det blir imorgon.

Jag vet inte vad nazisterna som demonstrerat inför karl den XII födelsedag spelar för musik men tänk nu om programledaren hade suttit och spelat nazistisk kampmusik och suttit och småpratat med SMHI om vilket demonstrationsväder det ska bli när nazisterna går ut och demonstrerar. Vore det acceptabelt? Nej, självklart inte. Sveriges Radio och SVT har i sitt sändningstillstånd krav på att man ska vara politiskt neutrala men förmodligen har de dåliga och låga opinionssiffrorna för s och v satt skräck i vissa statliga radiostationer så nu verkar det som att man inte ens försöker vara politiskt neutrala eller hur förklarar man annars att P4 programledarna säger att man ska elda upp statsministern på majkasen och följer upp det med att spela den socialistiska kampsången Internationalen?

3 kommentarer:

Liselotte Karlsson sa...

SR är som bekant inte statligt.
Att SR skulle vara statligt är däremot ett populärt påstående att använda som slagträ för att misstänkliggöra SR:s syfte.

Leif Eriksson ansvarig utgivare SR Gävleborg P4 sa...

Lars Beckman - du kan som alla andra lyssnare anmäla Sveriges Radio Gävleborg P4 till granskningsnämnden om det är så att du anser att program eller inslag har brutit mot radio och tv-lagen eller sändningstillståndet.

Lars Beckman sa...

Leif, det kommer jag inte att göra - däremot hoppas jag att ni för en livlig diskussion på P4 Gävleborg om det lämpliga i att programledarna för fram uppfattningen att Statsminister Fredrik Reinfeldt ska slängas på första majbrasan.