Sidor

måndag 29 april 2013

Män som hatar kvinnor i sd?

I SVT Agenda igår var det en het debatt mellan  jämställdhetsminister Maria Arnholm, och sd ledaren.

Aftonbladet skriver om det idag på nyhetsplats;

Enligt Arnholm förmedlar partiet en gammeldags uppfattning där man bland annat vill inskränka rätten till fri abort.

– Jag vill sätta fingret på den kvinnosyn partiet har. Flera som har byggt upp Sverigedemokraterna kallar kvinnor för horor och afrikaner för apor, säger hon i programmet.


På  SVT Agenda hemsida kan man läsa vad SD vill göra mot de svenska kvinnorna;

– Ni har en kvinnosyn som är förvånansvärt gammaldags. Ni vill återinföra sambeskattningen. Ni vill avrusta arbetet mot våld i nära relationer. Ni vill inskränka aborträtten. Ni vill avveckla anslagen till jämställdhetsarbetet i skolorna, sade jämställdhetsministern vidare.

– När du gjorde en valfilm inför valet 2010 valde du att låta kvinnor med barnvagnar på ett hotfullt sätt jaga en pensionär, sade Arnholm.


--

Det ligger mycket i jämställdhetsministerns kritik mot sd och sd ledaren. Det är också så här jag tycker att man ska hantera rasisterna i Sveriges Riksdag. Bemöta dem i sak och tvinga ut sd att berätta om sin politik som i alla avseenden är förskräckligt dålig för alla.3 kommentarer:

David sa...

Att Sd vill inskränka rätten till fri abort är stora ord. Till och börja med klarar läkarvetenskapen idag att rädda barn ner till vecka 20. Anser du att fri abort fram till vecka 18 är försvarbart även när det går att rädda barn som föds vecka 17? Nästan alla andra länder i Eu tillämpar abort fram till vecka 12. Tycker att du och Moderaterna borde arbeta på EU-nivå för att alla länder bör agera som Sverige och tillämpa fri abort fram till vecka 18. Allt annat är hyckleri, att anklaga Sd för än den ena än det andra går bra, men att kritisera andra Eu-länder som tillämpar en lagstiftning som Sd vill ska gälla även i Sverige vågar ni er inte på. Det brukar kallas för att tala med kluven tunga.

David sa...

"Flera som har byggt upp Sverigedemokraterna kallar kvinnor för horor och afrikaner för apor" Visst kan man betrakta två personer som flera. Almqvist har som bekant lämnat riksdagen och partiet till skillnad från Moderaten Per Bill som onyktert körandes en barnvagn hamnade i handgemäng med en kvinnlig ordningsvakt. Bills agerande ledde fram till tingsrätten där han dock blev frikänd. Almqvist agerande ledde aldrig fram till tingsrätten ens vilket säger en del. Ett annat exempel på en riksdagsman och socialdemokraten, Per Svedberg, som sitter kvar i riksdagen även om han har stått utanför en kvinnlig riksdagsledamots dörr spritt språngandes naken och skrikit knulla för fan! Markus Wiechel kallade helt riktigt några svarta män för apor när han fick se några afrikanska män elda upp afrikanska kvinnor då de misstänktes vara häxor! Jag anser att Wiechel hade rätt. På samma sätt som afrikanerna var apor anser jag exempelvis att Mangs och Breivik är apor. Människor söm dödar andra människor är verkligen att betrakta som apor i många fall.

Du skriver även att Sd är rasister. Du anklagar alltså alla 330.000 röstberättigade i Sverige som la sin röst på Sd i valet 2010 och alla 600000 röstberättigade som lär lägga sin röst på Sd vid valet 2014 för att vara rasister. Det är en mycket allvarlig anklagelse som inte leder någon vart. Med sådana utfall skapar du bara ett mer och mer polariserat land. Du söker konfrontation istället för dialog...

Återigen väljer en moderat att tala med kluven tunga. Sd vill minska den svenska flyktinginvandringen med 90 procent. Sverige och Tyskland ger enligt Eurostats flyktingstatistik lika många flyktingar asyl i faktiska tal. Men då ska det betänkas att det bor nio gånger fler i Tyskland som i Sverige. I Förhållande till folkmängden tar alltså Sverige emot nio gånger så många flyktingar som Tyskland. Om Sd fått igenom det du kallar för deras rasistiska politik så hade det inneburit att Sveriges migrationspolitik när det gäller flyktingar harmoniserat med Tysklands. Anser du och Moderaterna att Merkel är rasist? Reinfeldt gör uppenbarligen inte de med tanke på att han ständigt kindpussar Merkel. Camerons (Reinfeldts bästa vän) har de senaste månaderna gjort uttalanden kring invandringspolitiken i England som verkar vara direkt hämtade från Sd:s partiprogram. Det bör även nämnas i sammanhanget att Danmark ofta får utstå kritik för att de för en migrationspolitik som är fruktansvärd. Danmark tar emot 5 gånger färre flyktingar än Sverige. För Tyskland är siffran som bekant 9 gånger färre, Frankrike 15 gånger färre och Irland 140 gånger färre. Varför anklagar du och Moderaterna inte dessa länder för att vara rasistiska? Ni gör kort och gott skillnad på folk och folk.

David sa...

Åkesson och Sd anklagas och för att vara rasist även på grund av att de inte tror på det multikulturalistiska samhället. Kjell Albin Abrahamson skrev för drygt två år sedan följande: De senaste veckorna har alla Europas stora ledare sagt det, Storbritanniens premiärminister David Cameron, Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Frankrikes president Nicolas Sarkozy: Multikulturalismen fungerar inte. Dödförklarandet av den omhuldade politiska filosofin är en sådan markant positionsändring att man kan tala om ett politiskt paradigmskifte.

Återigen anser du att Tyskland, England, Frankrike och dess ledare är rasister.

Du skriver slutligen att Sd:s politik i alla avseende är förskräckligt dålig för alla. Förklara då varför M har stulit Sd:s förslag om hårdare straff exempelvis. Regeringens utredare Jan Ekberg har räknat fram att dagens invandring belastar statsfinanserna med en nettokostnad på 45-60 miljarder årligen pga invandringen. Med Sd:s politik hade de alltså frigjorts 45-60 miljarder årligen som skulle kunna användas till skola, vård och omsorg. Anser du verkligen att alla då skulle få det sämre med Sd:s politik.

Jag hyser inget större hopp att du kommer bemöta mitt inlägg här av den enkla anledningen att jag ställer mig väldigt frågande till att du är kapabel till det.