Sidor

onsdag 6 februari 2013

mp är emot bilar och trafiksäkerhet..

Miljöpartisten Stina Bergström har ett debattinlägg riktat mot mig  Ulf Berg och Jan-Evert Rådhström idag i Värmlands Folkblad. När argumenten tryter försöker hon göra sig lustig över att vi är män genom att skriva "herrarna" osv. Så gör bara den som har slut på argument. MP vill att däck och trafiksäkerhet ska bli en klassfråga och för det borde hon skämmas.

Miljöpartiet är emot bilar trafik och bilism men när de försöker påverka Riksdagen att rösta för försämrad trafiksäkerhet så säger vi ifrån, och det har tydligen retat upp Stina.

Hon bemöter inte frågan i sak - varför ska vi försämra trafiksäkerheten i Sverige genom att försöka få bilister som vill köra säkert att välja bort de trafiksäkra dubbdäcken. Hon bemöter inte heller sakfrågan om trafiksäkerhet ska bli en klassfråga genom att en barnfamilj skulle få betala 8 000 kronor per mandatperiod i dubbdäcksavgifter. Då blir också trafiksäkerhet en klassfråga. Den som har råd får och kan välja dubbdäck medan den som har en sämre ekonomi tvingas att åka med trafikfarliga dubbfria däck. Läs artikeln och försök hitta det svaret i Stina Bergströms artikel. Varför ska familjer som inte har råd med dyra dubbdäcksavgifter tvingas att åka osäkert?

Stina Bergström försöker att blanda bort korten med ett högt tonläge men i själva verket faller hennes artikel platt till marken.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, det är verkligen skandal! Det är mycket bättre att alla som vistas i miljön runt gator och vägar får cancer istället. Eller hur? Det är ju såå säkert att köra med dubbdäck, finns ju hur många opartiska undersökningar som helst som säger att odubbat är farligt. Äh, lägg av med smutskastningen och lyft blicken och se saken från mer än ett håll om du vill bli det minsta trovärdig.