Sidor

söndag 16 december 2012

Utanförskapet i Gävleborg har minskat med 10 000 personer sedan 2006 och det är över 8000 utrikesfödda som går till jobbet varje vecka


Det visar två rapporter från Riksdagens Utredningstjänst som jag skickat till media de senaste veckorna men GD och AB eller Hälsingetidningar har inte velat berätta det för sina läsare. Det tycker jag är mycket olyckligt för det rasistiska partiet sd framgång i opinionen handlar om att många människor känner en rädsla och oro för framtiden och det okända. Får man då se att utrikesfödda företagare har skapat 3000 jobb i Gävleborg, att det är över 8000 utrikesfödda som går till jobbet varje vecka i Gävleborg och att det totala utanförskapet i länet har minskat med 10 000 personer sedan 2006 så blir det en motbild till den dynga som de brottsdömda sd företrädarna i länet sprider. Jag har mycket svårt att förstå att våra länsmedia inte mer aktivt hjälper till att ge läsarna korrekta kunskaper med fakta. I Norrbotten har Norrbottens Kuriren en kampanj där man lyfter fram vikten av mångfald men i vårt län har vi inte sett något liknande. SvD skriver att sd ökar mest i Sverige i norra Mellansverige där Gävleborg tillhör - det kanske inte är en slump utan speglar hur våra lokaltidningar speglar utrikesfödda? Hur många gånger i ordningen har inte en bitter fd Gävle kommun anställd fått tala om att det var bättre förr när Gävle kommun skötte nyanländas anländande till arbetsmarknaden utan att det synats? När ska man istället skriva om Solna modellen som är en framgångsrik modell där nyanlända kommer i jobb mycket snabbt?

Media i Gävleborg ska inte visa en förskönad bild av verkligheten men man behöver inte heller svartmåla den. För mig räcker det med att man visar fakta. Hur många skattekronor bidrar de 8000 utrikesfödda som går till jobbet med i Gävleborg!

De 3000 som arbetar i ett företag som drivs av en utrikesfödd - hur många skattekronor blir det? Vad skulle det betyda för jobben i exportindustrin i länet om Sverige stängde sina gränser? Hur många från Gävleborg arbetar utomlands? Om sd fick bestämma även i andra länder - hur många svenskar skulle sparkas ut och skickas tillbaka till Sverige?

I Tyskland på 30 talet växte nazisterna fram i en tid av oro och misstro mot framtiden men den oron behöver vi i Sverige inte känna. Trots det växer det rasistiska partiet fram i dagsopinionen. Vi måste ta tillbaka den svenska flaggan från rasisterna och prata klarspråk. Ett stort ansvar för det har media men även s. Som största parti i Gävleborg måste man komma ut på banan tillsammans med LO i dessa frågor.


Inga kommentarer: