Sidor

måndag 10 december 2012

socialdemokraterna och arbetarrörelsen tog hem 97 miljoner i vinst och nu kommer dråpslaget mot journalisterna i mittmedia koncernen.

Varje år brukar den lokala arbetarrörelsen i Gävle och Gästrikland gå ut och demonstrera mot orättvisor och kapitalet och allt vad det brukar stå på plakaten. Tågen går under de röda fanorna.

Nu är det nya tider. S pratar om affärsplaner - måste passa dåligt på ett plakat - och man agerar i affärer som de mest cyniska riskkapitalistbolagen.

s och fackförbunden har satsat 3.9 miljoner på Arbetarbladet och förra veckan berättade man att man säljer sin andel till mittmediakoncernen för 100 miljoner. Kvar står bolaget som då måste ta hem kostnader för att kunna betala arbetarrörelsen och mycket riktigt kom det stora neddragningsbesked idag som all media i Sverige skriver om idag inklusive Arbetarbladet

Vad ska s skriva på nästa års plakat? Bättre villkor för riskkapitalister?

Strukturellt så beskriver Robert Rosen affären på sin blogg, och hur framtiden ser sig för Mitt Gävle GD, AB och övriga tidningar i Hälsingland; Ljusnan Ljusdalsposten Hudiksvalls tidning och Söderhamnskuriren återstår att se.Det enda vi kan veta om framtiden är att vi inte vet vad som väntar runt hörnet med den nya tekniken. Själv så har jag prenumeration på DN och Expressen via ipaden och genom att jag har GD och AB så har jag också E-tidningen via dem som kan läsas via ipaden, så nuförtiden behöver man inte gå ut och hämta tidningen vid brevlådan utan kan bekvämt titta åt höger och ta fram ipaden och läsa tidningarna där.


Inga kommentarer: