Sidor

måndag 10 december 2012

Nya Moderaterna sveriges största parti och s rasar i dagens Demoskop i Expressen.

Expressen redovisar en ny opinionsundersökning idag och i den är Nya Moderaterna sveriges största parti och s fortsätter att rasa i opinionen.

Expressen skriver;

"Moderaterna går starkt framåt och blir med 33,5 procent av väljarstödet återigen riksdagens största parti i årets sista opinionsmätning från Demoskop"

Detta i en period när s har använt en omfattande klasskampsretorik med gott understöd av v och mp.

Höstbudgeten där 4 splittrade oppositionspartier ställdes mot en enig och samspelt allians har inte gynnat de 4 oppositionspartierna eller de tre som tidigare samarbetade v mp och s. Något rödgrönt samarbete finns inte överhuvudtaget.

S föreslår 30 miljarder i skattehöjningar, mp föreslår ca 50 miljarder i årliga skattehöjningar och v vill självklart skydda sin vänsterflank och föreslår 70 miljarder i årliga skattehöjningar. En familj boende i Bomhus där båda arbetar heltid och bor i villa skulle få en smärtsam påminnelse vad de tre olika oppositionspartiernas budget skulle betyda för ett hushåll. Det handlar om konsumtionsindragningar på 3-4000 kronor per månad om man lägger ihop partiernas olika skattehöjningar.

mp kräver som en bensinskattehöjning med 1 krona per liter och tillsammans kräver v mp och s att det införs en kilomterskatt på 14 kronor per mil för tung trafik i Sverige. Det skulle vara en ren straffskatt på företagande och landsbygd i Sverige.

Listan kan göras lång på alla försämringar som v mp och s vill göra var för sig men å andra sidan så kräver svenska folket av partier att de tillsammans ska redovisa en budget. Utan en gemensam budget är det inte något parti som kan göra anspråk på regeringsmakten och för den som trodde att det skulle komma någon form av besked från Magdalena Andersson s finansministerkandidat så är det bara ett ord som har etsat sig fast i minnet - pass!
Inga kommentarer: