Sidor

lördag 10 november 2012

Många positiva reaktioner på min debattartikel om barnhab som c s och mp vill flytta från Gävle.

Jag har publicerat en debattartikel på Arbetarbladets hemsida om c s och mp planer på att flytta barnhab från Gävle till Sandviken. Det har kommit många uppmuntrande mejl till mig från både familjer och personal som tycker att det är bra att jag lyfter frågan till en politisk nivå.

Det som kanske är mest bekymmersamt i debatten är att s verkar ha en linje med stöd av c och mp av att avveckla barnsjukvården. Argumenten från landstingets ledande tjänstemän är att man vill samordna rehab och hab av vuxna och barn och det vore att vrida klockan tillbaka 50-100 år då man i dåtidens sjukvård inte ansåg att det behövdes speciella kunskaper att möta barn i sjukvården.

Vi moderater vill istället ha ett Barnens Hus i Gävle där man samlar alla kompetens runt barnet och familjen så att man undviker dyrbara resor för både personal och familjer. Om det har GD skrivit men Radio Gävleborgs lyssnare är i total okunnighet om Moderaternas förslag. De hade istället nyheten om att s vill bygga ut delar av ostkustbanan men de "glömde" berätta att s inte har finansierat sina förslag med ett öre ens. S hade lika gärna kunnat föreslå järnväg till månen utan finansiering. Det är lika trovärdigt men Radio Gävleborg tänker kanske överraska oss genom att granska s politiska förslag? Möjligheten till granskning borde finnas med tanke på att en av stationens mest profilerade programledare är sambo med en av länets absoluta toppsossar.

Inga kommentarer: