Sidor

lördag 20 oktober 2012

Pressmeddelande; Landstingsledningens föreslagna skattehöjning påverkar Gävleborg mycket negativt!

PRESSMEDDELANDE:

2012-10-20

Landstingsledningens föreslagna skattehöjning påverkar Gävleborgs län mycket negativt!

Alliansregeringen har alltsedan 2006 arbetat för att skapa jobb och tillväxt i Sverige. Det har också lyckats väl då fler än 200 000 har kommit i jobb sedan alliansen fick ansvaret. Skattesänkningarna som alliansen har gjort är omfattande. RUT och ROT avdrag, sänkning av fastighetensskatten och införande av jobbskatteavdrag är bara några åtgärder som vidtagits. Jobbskatteavdraget har inneburit att en barnfamilj där båda arbetar har fått ca 40 000 kronor mer per år att disponera eller 160 000 kronor på en mandatperiod! Den konsumtionsökningen har inneburit att fler kan handla och köpa tjänster vilket skapar jobb och tillväxt.

Enligt uppgifter i media planerar nu socialdemokraterna med stöd av mp och c i landstinget att göra en kraftig skattehöjning - igen i Gävleborg. Det skulle betyda en konsumtionsindragning på ca 2000 kronor per år för en barnfamilj där hon arbetar i vården och han inom pappersindustrin. Det motsvarar 8 000 kronor under en mandatperiod. Under kommande 10 års period så motsvarar det en konsumtionsindragning för länets invånare på ca 1.6 miljarder.

- Före 2006 när s styrde Sverige så räckte aldrig skattepengarna till i Sverige utan det var ständigt höjning av skatterna i Sverige men alliansregeringen har visat att det finns andra möjligheter säger Lars Beckman i en kommentar till den rådande situationen. Nu använder s samma retorik i landstinget Gävleborg som s använde nationellt före 2006 och det är djupt olyckligt att ett redan hårt drabbat län ska påverkas negativt av en stor konsumtionsindragning. Uppenbarligen har s, c och mp tappat kontrollen av situationen i landstinget.

- De som kommer att påverkas mest av den stora skattehöjningen är de med lägst inkomster eftersom det inte finns några möjligheter att kompensera detta i en höjning av landstingsskatten säger Lars Beckman vidare.

- Ett av länets största problem är den stora arbetslöshet som finns i länet och den utflyttning som har skett från länet under många år. Genom att höja skatten i landstinget så blir det mindre attraktivt att bo i Gävleborg och det skadar länets utveckling konstaterar Lars Beckman.

-S närmast hånade alliansen för att sänka skatten för lite för pensionärerna i höstens budget - en sänkning som träder i kraft vid årsskiftet - men nu tar man tillbaka den sänkningen i Gävleborg och den sammanlagda effekten blir med stor sannolikhet en höjning av skatten för pensionerna i Gävleborg istället för en sänkning, om s verkligen höjer skatten i landstinget säger Lars Beckman.

- Skillnaden för en familj för att kunna åka på semester eller inte kan vara de 8000 kronorna som nu s c och mp vill ta ifrån barnfamiljen genom den stora skattehöjning som föreslås och det är kontraproduktivt att vi i alliansen sänker skatten på riksnivå när den politiska majoriteten ständigt höjer skatten i Gävleborg avslutar Lars Beckman

Fakta;

Alliansregeringen har sänkt inkomstskatterna, sänkt skatten för pensionärer, infört RUT och ROT avdrag, sänkt fastighetskatten, sänkt restaurangmomsen, halverat arbetsgivaravgifterna för unga. Sedan 2006 är det 200 000 till som arbetar i Sverige och den offentliga sektorn har tack vare att fler arbetar tillförts ca 100 miljarder sedan 2006 i ökade resurser.



Kontakt:

Lars Beckman (M)
Riksdagsledamot Gävleborgs län, verksam i Skatteutskottet
070 – 361 36 96

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer: