Sidor

torsdag 26 juli 2012

Varför är s emot alla jobb i servicesektorn?

För oss moderater är alla jobb lika viktiga. Med tanke på att kraven blir högre och högre i det som är vår basindustri så är det viktigt att det finns jobb för alla - även för unga och utrikesfödda som behöver ett första jobb - eller en yrkeskarriär i servicebranschen.

Det är mycket tråkigt att s är emot varje jobb i servicesektorn. S vill avskaffa rutavdraget (eller om man nu vill försämra det), man vill även göra om rotavdraget från ett permanent avdrag till att bara gäller i lågkonjunktur.

S vill även fördubbla arbetsgivaravgifterna för unga under 26 år, och man vill fördubbla restaurangmomsen. Bara dessa två skattehöjningar skulle innebära en skattechock på ungas jobb på cirka 25 MILJARDER.

Om s tror att ökade kostnader på arbete ger fler jobb - varför höjer man inte skatterna med 50 miljarder eller 100 miljarder på arbetskraft?

Själv träffade jag Mats Eriksson från Momsbloggen idag tillsammans med några företagare inom restaurangnäringen, och alla företagare signalerade att man anställt fler personer sedan momsen sänktes.

Sedan årskiftet så har antalet anställda inom restaurangnäringen ökat med 8.6 % enligt SCB och om alla företag i Sverige hade anställt lika många lika snabbt så hade nästan hela arbetslösheten i Sverige försvunnit.1 kommentar:

Markus Mattila sa...

Du påstår i inlägget att alla jobb är viktiga, när man på bilden nedan ser dig posera med en av Sveriges största Lobbyister inom restaurangsektorn.

Var i texten ligger trovärdigheten?