Sidor

fredag 27 juli 2012

SSU Ungdomar i kombination med mycket pengar och liten kontroll verkar vara en olycklig kombination?

Piteå-Tidningen skriver om det omfattande och systematiska fusk som verkar ha pågått inom SSU Norrbotten. Det handlar enligt artikeln om miljoner som har skickats från landstinget till SSU.

Det är bra att polisen nu reder ut detta så att alla eventuella oklarheter kommer upp på bordet.

När det gäller pengar och unga människor så är det viktigt att det byggs in kontrollfunktioner från de utbetalande myndigheterna och partierna så att det inte sker oegentligheter och tyvärr kan detta hända i alla partier. SSU i Norrbotten verkar dock ha ägnat sig åt detta i många många år och då verkar det snarare vara en bristande kultur i organisationen och en fråga man ställer sig är - om detta har påverkat valutgången i Norrbotten i något avseende?

Det säger sig självt att om SSU har väsentligt mycket mer pengar än de andra partierna (vilket även socialdemokraterna har som moderparti) så kan man köpa dyra annonser eller regncape som s gjorde i Gävle i veckan. Nu tror jag att väljare som röstar inte låter sig påverkas av annonserna som s hade i veckan utan man väljer parti efter politik men det är inte en nackdel att kunna ha extra anställda mm för att synkronisera valarbete och de ideella insatser som sker i en valrörelse och under hela mandatperioden.

Där skiljer sig det extremt mellan s och vi andra partier. S har 100-tals fackligt anställda som på sin arbetstid kampanjar för s i Gävleborg medan Moderaterna och alliansen i Gävleborg får förlita sig helt på ideella krafter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag börjar bli lite imponerad av dig Beckman!

Det är sällan man hör politiker som vågar utmana och sträcka ut hakan nuförtiden, framförallt inte hos de "Nya Moderaterna". (Är själv gammel moderat)

Angående fusket SSU har sysslat med så är det givetvis inte endast någon lokal företeelse, nu börjar nog många få sömnstörningar.
Och hur ligger det till hos de andra ungdomsförbunden..."den grävande journalistiken" får forska vidare.

Twittret om vilka tunga S-Politiker som kan ha anknytning till härvan var sylvass, he he....

Jag tycker det är märkligt att du inte har fler kommentarer på din blogg, raderar du dem du inte gillar?

Lars Beckman sa...

Tack! Nej, jag raderar inte kommentarer