Sidor

onsdag 20 juni 2012

Polismästaren i Dalarna är upprörd på insändarsidan idag i DD med anledning av att vi talar om att Polisen i Dalarna måste bli bättre.

Sten-Olov Hellberg  Länspolismästare och Stefan Dangardt Informationschef har en debattartikel i DD idag där de anklagar mig och min kollega från Dalarna Carl-Oskar Bohlin, verksam i Justitieutskottet, för att anklaga Polisen i Dalarna för deras bristfälliga resultat.

Det var tydligen en känslig fråga att tala om att Polisen i Gävleborg är väsentligt bättre på att lösa brott än Polisen i Dalarna. Beteendet att en myndighet som underpresterar skyller på att det är fel på statistiken känner vi igen från andra sammanhang. Ett sådant beteende är inte heller bra när det gäller att utveckla verksamheten utan man måste alltid utgå från just verkligheten. Det är ett faktum att Polisen i Gävleborg har en större uppklarningsprocent än Polisen i Dalarna, även om Polisen i Gävleborg också måste förbättra sina resultat ännu bättre.

Tydligen var det en mycket öm tå som vi klev på - och det är bara att beklaga invånarna i Dalarna som har en polischef som lägger sin tid och kraft på att kritisera Riksdagsledamöter istället för att utveckla sin myndighet så att den blir bättre. Det förtjänar invånarna i Dalarna och de poliser som är anställda vid myndigheten.


Inga kommentarer: