Sidor

onsdag 13 juni 2012

Högst arbetslöshet i s-styrda Gävle men lägst i alliansstyrda Uppsala..

SR Radio Gävleborg har en nyhet om arbetslösheten i länet. Som vanligt är nyheten att länet har högst arbetslöshet i Sverige vilket är helt naturligt. Om man gör mer av samma sak så får man också mer av samma resultat. Det är först när man gör en förändring som det också kommer att bli en skillnad. Företagsklimat i Gävle ligger i Sverigebotten och konsekvensen av det blir att det inte finns tillräckligt många företagare som kan anställa medarbetare. Det är inte företagen som drabbas av ett dåligt företagsklimat eftersom de väljer att flytta från Gävleborg, eller att inte flytta hit.

En timme ifrån oss i Uppsala så hittar vi Sveriges lägsta arbetslöshet. Behöver jag tillägga att Uppsala är alliansstyrt? Det är inte så ofta som media försöker beskriva det vilket är bekymmersamt. Det vore ju intressant om GD gjorde en djupanalys om varför det går så bra för Uppsala och så tungt för Gävle?

Regionförbundet Gävleborg skulle också kunna göra motsvarande analys men det kommer inte att hända så länge s styr regionförbundet.

Inga kommentarer: