Sidor

torsdag 29 mars 2012

PRM: M och alliansen säger nej till kilometerskatt!

PRESSMEDDELANDE:

2012-03-28

Moderaterna säger nej till kilometerskatt!

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet röstade för ett införande av kilometerskatten i dagens omröstning i Riksdagen. En ansvarsfull Alliansmajoritet röstade dock ned yrkandet. Moderaterna säger tydligt nej till förslaget om kilometerskatt eftersom det hotar jobben i allra högsta grad, inte minst på små åkerier på landsbygden. Goda villkor för transporter är av central betydelse för Sverige och svenska jobb. Kilometerskatten kommer bara leda till höjda priser på mjölk och andra varor som barnfamiljer och pensionärer köper i sin vardag.

- Gävleborg är ett exportberoende län med över 1000 företag som exporterar sina produkter utanför Sverige. Exportföretagen sysselsätter nästan hälften, vilket innebär ca 30 000 av alla anställda i privata företag i Gävleborg. Att införa en kilometerskatt och på så sätt göra transporterna dyrare, skulle slå direkt mot länet och det är obegripligt att Socialdemokraterna i länet kunde rösta för detta, säger Lars Beckman som är riksdagsledamot för Gävleborgs län och sitter i Skatteutskottet.

- Socialdemokraternas och oppositionspartiernas linje innebär att små lokala åkerier med tre till fyra lastbilar kommer få ökade kostnader med cirka en kvarts miljon kronor, avslutar Beckman.
Kontakt:

Lars Beckman, (M) riksdagsledamot för Gävleborg
Mob: Kontakt: 0703 – 613696
e-mail: lars.beckman@riksdagen.se

Inga kommentarer: