Sidor

onsdag 8 februari 2012

Socialistisk kampanjorganisation driver ungdomsgårdar i Gävle.

S har styrt Gävle sedan rösträtten infördes och nu vill man fortsätta indoktrinera stadens unga genom att låta den socialistiska kampanjorganisationen Unga Örnar fortsätta driva ungdomsgårdar i Gävle skriver Arbetarbladet. Det är djupt otillfredställande och tänk tanken att sverigedemokraternas ungdomsorganisation(om de har någon) skulle driva ungdomsgård? Skulle det vara accepterat? Nej, självklart inte. Jag tycker för egen del att politiska partier och deras systerorganisationer ska hållas utanför möjligheten att bedriva ungdomsverksamhet genom offentliga medel. Det är ett betydligt allvarligare samhällsproblem än att äldreomsorg bedrivs på entreprenad av företag.

Vi ska också komma ihåg varför s är så panik och nu vill överlåta fler ungdomsgårdar på Unga Örnar. Bakgrunden är att Gävleborna i det senaste valet röstade på alliansen. Om Gävle hade haft en valkrets så hade alliansen haft 28 mandat i KF, s och v hade haft 27. Miljöpartiet hade haft 6 mandat likaså sd som hade haft 6 mandat.

Givet att man inte betraktar sd och mp som socialistiska partier så röstade alltså Gävleborna på alliansen i höstens val, och Gävle är inte den röda staden längre. Anledningen till att s styr beror på att s har dopat valsystemet genom att ha kommunen indelad i valkretsar som inte är förenliga med lagens krav. Det är mycket märkligt att Länsstyrelsen Gävleborg har accepterat och godkänt detta.

6 kommentarer:

Robin Andersson sa...

Jaha herr Beckman, vart ska jag börja?

1. Först och främst så är Unga Örnar sedan 1931 partipolitiskt obundet MEN arbetar med barnpolitiska frågor. Unga Örnar sätter barnen i första rummet och vill att de ska våga stå upp för sig själv och få sin åsikt hörd. Något jag hört kallas demokrati!? Kom inte och säg att Unga Örnar driver fritidsgårdar för att "indoktrinera" socialistiska värderingar för då är du helt fel ute.

2. Hur i hela världen kan du jämföra Sverigedemokraterna med Unga Örnar? För att smutskasta Socialdemokraterna möjligen? (som du påstår driver Unga Örnar)...
Vidare jämför du Unga Örnars drift av fritidsgårdar med företags (borgares) drift av äldreomsorgen vilket jag endast uppfattar som ett sätt att promota de privata företagen.

3. Citat: "Vi ska också komma ihåg varför s är så panik och nu vill överlåta fler ungdomsgårdar på Unga Örnar. Bakgrunden är att Gävleborna i det senaste valet röstade på alliansen."

Jag skulle gärna vilja påpeka fel i ditt skriftliga språk men det är något som inte är relevant i just den här kommentaren. Jag ställer mig dock frågande till vilka källor du baserar dessa påståenden på? Egna slutsatser eller har du faktisk statistik/forskning på detta? I så fall vill jag gärna att du presenterar den.

Slutgiltigen vill jag bara säga följande:

DET ÄR SKAMLIGT att en person i en sådan position som din ger sig på (och smutskastar) barn och ungdomsorganisationen Unga Örnar utan att egentligen ha en hum om vad organisationen sysslar med. Att barn får en bättre och mer värdefull fritid och att människor kämpar för att barn ska få vara barn tycker jag är det viktigaste INTE vilken ideologi som ligger bakom. Detta verkar dock vara något du helt blundat för; min förhoppning är dock att jag har fel!

/Robin Andersson

Lars Beckman sa...

Unga Örnar kampanjar för s i valrörelsen och är en del av arbetarrörelsen. Nej, jag tycker att våra barn ska slippa politisk indoktrinering som finansieras av skattemedel.

De resor som arrangeras till de forna koncentrationslägren är mycket bra - men varför arrangeras inte motsvarande resor till lägren som fanns i sovjetunionen under kommunismens förtryck? Det är ett exempel på hur Unga Örnar väljer att vinkla sin verksamhet. Låt oss komma ihåg att i antal människor som avrättades så har det kommunistiska Sovjet betydligt fler liv på sitt samvete än andra länder.

Robin Andersson sa...

Snälla du...

Kom med KONKRET fakta som du har källor till, speciellt då du är i en sådan position att du kan påverka en stor del människor. Känns fel att sprida information som inte alls är sanningsenlig.

Wake up Mr. Beckman!

Tore Isaksson sa...

Herr Beckman!

Kan du lägga fram underlag för att Unga Örnar kampanjar för S i valen?

Att man inte gör resor till Ryssland och Sovjet är väl samma skäl som man inte åker till Chile och besöker fotbollsstadion där Pinochet "Liberalen" slaktade männsikor, det är lite krångligt. För Pinochet var väl Liberal?? Han var nog precis lika liberal som man i Sovjet var "socialister".

Din argumentation om studiebesök ligger på lågstadienivå. Din argument kring driften av fritidsgårdar har någon poäng men i sina stadgar är Unga Örnar partipolitiskt obundet.

Mvh Tore Isaksson

Picus.V sa...

Beckman, Beckman...

Under våren/hösten 2010 skrev du ganska många gånger om "de tre socialistiska" partierna. Nu räknas inte ens MP in i valresultatet.
Hur ska du ha det?

Dessutom så har vi givna förutsättningar FÖRE valet. Att komma nu efteråt och hävda "om" det varit si eller så räknas inte.

Robin Andersson sa...

Min kompis ville även kommentera ditt inlägg. Han har dock inget blogger-konto så han bad mig lägga in kommentaren. Så här tycker han iaf:

"Jag finner det intressant att det går att klaga på Unga Örnar när de ger ungdomar
något att göra istället för att erbjuda ett alternativ. De alternativ som faktiskt finns är
uppenbarligen inte tillräckliga när Unga Örnar trots allt drar ungdomar (inget ont mot andra
ungdomsrörelser eller fritidsgårdar, de gör ofta ett otroligt jobb och förtjänar credit för det, samt mer finansiella medel!)

Det ska även sägas att som ung har jag aldrig stött på någon som först gått med i Unga Örnar och sedan
blivit nyväckt kommunist som Beckman antyder genom sitt ordvalet "indoktrinering".
Däremot vet jag ett flertal äldre som farit illa i den privata vården. Hur kan man som seriös debattör
jämföra dessa två, såvida det nu inte finnes en motsatt erfarenhet här?

För övrigt, om Unga Örnar ordnar resor till koncentrationsläger istället för Stalins läger
kanske det beror på mer än vilka som stod bakom dessa läger? Till exempel priser, intresse och
möjlighet att resa? I den icke socialistiskt bundna skolan idag läser vi mer om Hitler än om Stalin
och även om detta då borde motivera att man försöker uppmärksamma även annat så kan man inte i en
demokratisk ungdomsrörelse köra över ungdomarnas vilja om de väljer Tyskland över Ryssland. Din text antyder
att det inte går till så när resmålet väljs, jag har dock inte sett något som styrker det.
Kanske är det Björklund som borde få skolverket att betona kommunismen mer och på det sättet skapa intresse,
istället för att någon på lokal nivå ska få en ungdomsorganisation att göra det?
Dock skulle väl något av alliansens ungdomsförbund (eller alla ihop i en enad Allians) kunna ordna resor till Ryssland så får de som vill åka dit göra det?

Till sist, i ett samhälle med politisk och religiös pluralism utan dess like tidigare i europeisk historia måste det
finnas allvarligare saker att klaga på än att Unga Örnar kanske är mer vänster än höger.
Den dag de börjar kasta ut oliktänkande ungdomar eller bevsiligen försöker påverka ungas tänk, då ska vi klaga.
Men idag har scientologerna i Sverige stor del i ett behandlingshem för (även unga) narkomaner, friskolor väljer bort
elever som inte presterar tillräckligt bra då de skulle sänka skolans snittbetyg och i vissa stadsdelar i Gävle röstade nästan var femte
röstberättigad på SD. Utöver detta påverkas vi unga av media och lärare, värderingar och normer. I allt detta ser alltså
Beckamn Unga Örnar som ett problem därför att de inte är tillräckligt centrerade i sin politiska hållning.
Detta även utan att framlägga bevis på att de faktiskt skapar unga socialister eller ens försöker göra det.
Här kan också frågas: Skulle nu SD öppna en fritidsgård som absolut inte förmedlade ett politiskt budskap,
är det mer rätt eller fel än en religiös friskola som inte förmedlar ett religiöst budskap? Samma med Unga Örnar
(som absolut inte är som SD, inga jämförelser så). Om de nu är mer vänster än höger, som Beckman påstår, men inte försöker göra
medlemmarna till liktänkare, hur kan en högerpolitiker vara emot det men för religiösa friskolor? Eller är du emot dem (jag är tyvärr inte
insatt i dina åsikter i detta)?
Jag undrar nu som avslutning: Vilken verklighet lever du i?
I mina ögon ter det sig inte inte vara de ungas i alla fall.

MVH// Simon Hedlund"