Sidor

måndag 23 januari 2012

Statliga SVT lägger stora resurser på tv lekar medan privata TV 4 satsar på en nyhetskanal som sänder dygnet runt!

Statliga SVT satsar åtskilliga delar av sin budget på lätt underhållningstv medan privata TV 4 tar sitt samhällsansvar och startar en nyhetskanal som sänder dygnet runt, vilket VD på TV 4 News skriver om i Aftonbladet.

Jag har en mycket intressant RUT undersökning om den svenska mediahistorien de senaste 30 åren i förhållande till övriga europa som vi kommer att göra offentlig inom kort. Det är ett stort samhällsproblem att den statliga radion och tv i Sverige, dels inte förhåller sig neutral i sin problemformulering och dels att man inte satsar tillräckligt mycket resurser på sina samhällsprogram. För den som funderar åt vilket håll SVT och SR lutar i sin politiska åskådning så kan man se de två senaste programmen av Fråga Doktorn som nu har blivit ett socialistiskt programinslag i tablån men framförallt hur de statliga mediabolagen har hanterat en oppositionsledares avgång. Man har tydligen blandat ihop s-ledarens avgång med statschefens eller ngt motsvarande. Man ändrade tablåer och mitt i allt så kunde man heller inte sända direkt från Oskarshamn utan svenska folket som ville se avgången i direktsändning fick alltså överge public service - med åtskilliga miljarder i offentliga medel i intäkter - till förmån för privata TV 4 som har (0) i intäker via politiska beslut.

Det måste ju kännas väldigt konstigt för Eva Hamilton mfl att det är TV 4 gruppen som startar en nyhetskanal som sänder nyheter dygnet runt - när de statliga mediaföretagen har cirka 8 MILJARDER i intäkter tillsammans.

1 kommentar:

Skånske Arne & Jonny Spöge sa...

Lysande.
Då kanske 4:an i fortsättningen inte behöver bryta långfilmer för att köra nyheter.
Det ser jag fram emot.
livet är ju för kort för att se på TV4 som det ser ut idag.
Tittar på TV4:
http://www.youtube.com/watch?v=4Jk1lrgCX4M
Dela gärna!!!