Sidor

onsdag 21 december 2011

SVT fick panik och lägger ner starke man på grund av likheterna med Juholt?

Statliga SVT har fattat ett beslut om att lägga ner den enormt populära serien starke man. Man gör det med det något märkliga motivet att man har för få tittare, tydligen har tittarsiffrorna gått ner från 1 miljon tittare i veckan till 800 000. SVT kallar sig själva fria och oberoende (från vem?) och vi betalar alla en avgift till den statliga tv:n just för att den statliga tv ska producera program som inte är behöver locka tittare utan kan vara "smala".

Nu är det få program som lockar så många tittare som just 800 000 i veckan så redan av den anledningen så kan man betvivla uttalandet utan i själva verket så är det nog så att statliga SVT mår så dåligt över likheten med Håkan Juholt att de ser sig tvunget att lägga ner programmet. En förklaring kan vara att inte ens manusförfattarna kan skriva sådana situationer som den riktige starke man Juholt hamnar i....

Det är ett allvarligt problem med de nära kopplingarna som finns mellan de statliga mediabolagen och vissa politiska partier. S brukar ofta högljutt klaga på den "borgerliga pressen" och det skulle kunna vara en tänkbar orsak till att medarbetare anställda i de statliga mediabolagen ser sig tvungna att gynna vissa partier.

Förra veckan slog jag på Radio Gävleborg och jag hann inte lyssna många minuter förrän kanalchefen själv i Leif Eriksson stolt talade om att ledande socialdemokrater skänkt både sitt skägg och sitt kontokort till en insamling som den statliga kanalen hade. (som är rätt och viktig -Musikhjälpen).

Det intressanta är att statliga radion gör allt man kan för att sätta ledande s politiker i en positiv miljö mot unga lyssnare. Logiken hade varit bättre om man objektivt hade bett om ett bidrag från alla ledande politiker från alla partier - då hade man kunnat tala om verkligt fri och oberoende radio. Nu tog man helt frankt och konstaterade inför lyssnarna att ledande socialdemokrater osv....

Nu är vi som bor i länet vana vid dessa situationer och jag tror att de statliga mediabolagen genom sitt eget agerande själva undergräver sitt förtroende hos allmänheten och beslutsfattare.

Inga kommentarer: