Sidor

måndag 5 december 2011

S kvar på cirka 25 % i väljarstöd enligt Aftonbladet. Frågan är hur de kan ha så stort stöd med tanke på deras bristfälliga politik?

Aftonbladet skriver om dagens opinionsundersökning och Nya Moderaterna är Sveriges största parti och tillsammans med övriga partier i alliansen har vi ett väsentligt starkare stöd hos svenska folket än vad s har tillsammans med v och mp. Media fortsätter samredovisa dessa partier trots att de inte har någon gemensam budget eller gemensam politik...

Statsvetare har nyligen uttalat att s kärna i väljarkåren består av 15 % vilket får anses som högt med tanke på deras uteblivna politik och som Tomas Östros har sagt - s är som en popcorn maskin som sprutar ut olika förslag hela tiden utan samordning eller styrning. Ett exempel på det är att s nyligen sa att det krävs fler arbetade timmar för att klara välfärden för att nästa dag gå ut och kräva 6 timmars arbetsdag...

S kris är just s kris och inte Sveriges. Vi i alliansen fortsätter att ta ansvar för att lösa samhällsproblem och vi styr Sverige tryggt och säkert.

1 kommentar:

bloggare på icedaniel.se sa...

Alliansen har vänt kappan ibland eller ? Frågan om Eu och euron vara undviker man att tala om. Men bara för ett par år sedan lät det så här.
Anna König Jermyr (M) skriver februari 2009,
"En euro är nu uppe i 11,39 kronor. Sverige har på kort tid blivit ett ungefär 20 procent fattigare land jämfört med euroområdet. Det motsvarar runt 5-6 normala års ekonomiska utveckling som bara försvunnit. Detta gör också att i princip allt vi importerar, platt-TV, dammsugare, mat och Ipods blir motsvarande dyrare. Alla som åker utomlands märker det tydligt. I kristider flyr investerare ifrån svaga valutor, vilket också gör situationen än värre. Problemet är att beslutet som orsakat detta är fattat i en folkomröstning.
Om majoriteten av såväl nuvarande regering som av riksdagen hade fått bestämma hade Sverige haft euro som valuta i dag. Då hade detta problem inte uppstått. Men eftersom beslutet är fattat i en folkomröstning finns ingen makthavare att ställa till svars. Detta är ett demokratiskt problem. Som väljare kan jag inte säga till en beslutsfattare att ”det där var ett korkat beslut – jag tänker inte rösta på dig igen”. Det är det egentligen meningen att man ska kunna göra i en demokrati. Visst kan jag skicka ett mail till Miljöpartiet, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet och alla andra krafter som var emot euron och klaga, men vad ger det? De som skulle kunna göra något åt den politiska frågan är uppbundna av en folkomröstning och måste själva lida med konsekvenserna av ett beslut som de inte själva ville ha. Detta är den demokratiska baksidan av en folkomröstning."
Så här hör man inte Anders Borg uttrycka sig idag. Tiderna förändras snabbt.