Sidor

tisdag 22 november 2011

I valrörelsen lovade Elin Lundgren s och Raimo Pärssinen dito parti att inte samarbeta med rasister. I praktiskt handling gör de tvärtom..

Jimmy Åkesson konstaterar i en intervju i DN att Håkan Juholt och han har lättare att komma överens med varandra än vad sd hade med Mona Sahlin. sd ledaren säger till DN:

"Statsminister Fredrik Reinfeldt anklagade även Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt för att sakna Mona Sahlings engagemang i avståndstagandet mot SD. På den punkten är Jimmie Åkesson och Fredrik Reinfeldt överens.

– Det är uppenbart. Juholt är mer av en pragmatiker som ser en möjlighet att driva igenom vissa förslag med vår hjälp. Det är bra, säger SD-ledaren."

Det här går alltså tvärtemot vad s sade före valet och i de debatter som jag hade med lokala s-kandidater till Riksdagen så försökte klibba fast en uppfattning om att alliansregeringen skulle samverka med rasisterna i sd men verkligheten har visat sig vara tvärtom. Vad säger Elin Lundgren och Raimo Pärssinen till de unga väljare som eventuellt röstade på s som nu visar sig vara en röst på sd politik?

Statsminister är klasklar i sin uppfattning i att man inte ska ge rasistiska partier inflytande i svensk politik och jag kan bara beklaga att inte s delar hans uppfattning.

1 kommentar:

Fredrik sa...

Synd att han är "klasklar" i sin uppfattning pga vad som verkar vara en personlig vendetta, snarare än att representera folkviljan (vilken förvisso kan vara svår att utröna).

Vore intressant om du istället kommenterade Reinfeldt-citaten från Sydsvenskans artikel. Lagom fyllda med hat, eller vad tycker du?

Och försök att inte slänga dig med olika omskrivningar av "rasist" i nära nog varannan mening - det blir lite larvigt.

MVH
Fredrik