Sidor

torsdag 24 november 2011

Alliansen har egen majoritet i dagens opinionsundersökning från Novus - men den kan du inte höra eller se i statliga medier i Sverige..

TV 4 Nyheterna redogör för dagens opinionsundersökning från Novus som visar att Alliansen får egen majoritet i Riksdagen om det vore val idag. En nyhet som du garanterat inte kan se och höra i de statliga medierna..

Novus skriver:

I TV4/Novus väljarbarometer för november samlar Alliansen en majoritet av väljarkåren samtidigt som fallet för Socialdemokraterna fortsätter.


Den nedåtgående trenden för Socialdemokraterna håller i sig och partiet får nu stöd av 27,0 procent av väljarkåren. Det är det lägsta stödet hittills för Socialdemokraterna i Novus Opinions väljarbarometer. En minskning med 2,5 procentenheter jämfört med mätningen i oktober och det innebär att partiet ligger 3,7 procentenheter under valresultatet på 30,7 från 2010.

Alliansen samlar nu en majoritet av väljarkåren och får i mätningen stöd av 50,3 procent. En uppgång med 2,3 procentenheter sedan mätningen i oktober och 0,9 procentenheter över valresultatet. Den Rödgröna oppositionen samlar tillsammans 43,2 procent av väljarstödet vilket är en nedgång med 1,8 procentenheter jämfört med oktobermätningen. Alliansen har med dessa förändringar skaffat sig en majoritet i riksdagen och fått ett försprång på 7,1 procentenheter.

Framgångarna för Moderaterna håller i sig och partiet får i novembermätningen stöd av 33,7 procent av väljarkåren. Det är uppgång från mätningen i oktober med 1,7 procentenheter.

Inga kommentarer: