Sidor

tisdag 25 oktober 2011

Samarbete eller sammanslagning av Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet..

Arbetarbladet skriver om min motion till Riksdagen om att Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet borde arbeta närmare varandra eller att HIG blir en del av Uppsala..

Verkligheten idag är ju att Högskolan i Gävle inte har det allra bästa rykte bland studenterna i Sverige idag och en lösning vore då att göra Gävle till en filial till Uppsala. Det skulle ge en högre kvalite på verksamheten i Gävle och kunna leda till att fler studenter väljer studieorten Gävle.

Tyvärr har ledningen för Högskolan i Gävle enbart varit inriktad på att få upp antalet studenter istället för att fokusera på det som är egentligen är viktigt  - att ha den allra bästa kvaliten på verksamheten. Har man det så kommer studenterna eftersom man vill ha den bästa utbildningen. Nu ska man inte enbart skylla det på ledningen på HIG utan det fanns ett politiskt mål av den gamla s-regeringen att 50 % av en årskull skulle passera högskolan.

Med den nya utbildningspolitiken av alliansregeringen så är vi nu tillbaka till kvalite istället för kvantitet och det tjänar alla på - allra mest tjänar studenterna på det.

Inga kommentarer: