Sidor

måndag 24 oktober 2011

Låt Högskolan i Gävle bli en del av Uppsala Universitet!

Redan för ett år sedan motionerade jag till Riksdagen om att Gävle borde närma sig, eller bli en del av, Uppsala Universitet. Bra att Björklund nu driver samma linje på DN debatt.

Det är inte rimligt att studenter i Sverige inte får den allra bästa utbildningen och med en ökad samverkan så kommer studenterna att få en bättre och mer adekvat utbildning.

3 kommentarer:

Anna sa...

När det gäller samverkan är ibland de mindre högskolorna bättre. Just Gävle kanske inte ligger överst på listan när det gäller Ekonomutb i den frågan - men Mäklarutbildningen är i toppklass och känd över hela Sv för sin Arbetsmarknadsdag till ex. Uppsalas ekonomutb får bottenbetyg av studenterna i den sista rankingen från två masterstud från HHS. Tror det är farligt att säga att de små hs håller sämre kvalité. Det beror på vad man mäter och vem som mäter.

/Anna, ordf Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation

Anonym sa...

Det finns redan delar av Uppsala universitet i Gävle. Centrum för byggforsknignen i ett av stans tjusigaste lokaler mitt i stan.
C. för byggforskning vill och ska ju flytta till Uppsala. Man kan ju fråga sig varför Lars? Är det möjligen för att man lätt hamnar på undantag som en satelit?

OM inte ens våra egna riksdagsmän kan tänka lite större än att bara stryka medhörs enligt partipiskan, då är det illa för inte bara Högskolan, utan även för Gävle. Men det struntar väl du i?

Lars Beckman sa...

Jag handlar inte efter partipiskan i den här frågan utan efter en stor övertygelse om att verksamheten i Gävle kommer att bli bättre om man blir en del av Uppsala Universitet eller i vart fall inleder ett mycket nära samarbete.Vi kan självklart inte veta men kanske byggforskningen hade stannat i Gävle om vi hade haft en annan ordning.