Sidor

söndag 30 oktober 2011

Alliansregeringen styr Sverige tryggt och säkert!

SVD har en stor intervju med gruppledaren i Riksdagen för Moderaterna Anna Kinberg Batra idag och det är bara att konstatera att alliansregeringen styr Sverige tryggt och säkert.

SVD skriver;

I nio fall av tio har Sverigedemokraternas röster ingen betydelse för alliansregeringen. Den slutsatsen drar Moderaterna, efter en granskning av de 2 100 beslut som riksdagen fattade förra året.


”I nio av tio fall stödjer Sverigedemokraterna regeringen och är därför en del av regeringsunderlaget”, sade Socialdemokraternas partiordförande Håkan Juholt i partiledardebatten i juni.

”Reinfeldt kan sitta kvar som statsminister tack vare Sverigedemokraterna. De är ett extra högerparti”, har förre gruppledaren Sven-Erik Österberg konstaterat.

Moderaterna håller inte med om slutsatserna, och ger nu svar på tal.

- Jag vill se en lite mer nyanserad debatt om hur det parlamentariska läget faktiskt ser ut. Ibland sprids påståendet att Sverigedemokraterna har väldigt stort inflytande på politiken, men 99 procent av besluten går i den riktning som regeringen har tänkt och valt, säger Anna Kinberg Batra, gruppledare och ordförande i riksdagens finansutskott.
Partiet har, med hjälp av kammarkansliet och riksdagens utredningstjänst, gått igenom de sammanlagt 2 100 beslut som – med eller utan votering – fattades under förra riksdagsåret.


Facit: 19 förluster, och resten segrar.

- Självklart är många av dem helt okontroversiella. Men jag vill ta upp dem också, för då spelar det ju ingen roll alls hur SD röstar, säger Anna Kinberg Batra.

--

Så nästa gång du hör Elin Lundgren, Raimo Pärssinen eller Håkan Juholt påstå något annat - så har de fel på den punkten också..S har svårt att få siffrorna att stämma både i sin höstbudget och i kammardebatter och i räkneövningar i det parlamentariska underlaget..

Inga kommentarer: