Sidor

torsdag 22 september 2011

Unga moderata kvinnor skriver om kravet på kvotering...

Svenska Dagbladets debattsida Brännpunkt skriver min riksdagskollega Jessica Rosencrantz tillsammans med andra MUF ordföranden om sin syn på lagstiftning gällande kvotering till bolagsstyrelser. 

De skriver klokt och inlägget talar för sig själv men om man skulle släppa loss den frågan till politikerna, var drar vi gränsen sedan? Vem är bättre än mig som ägare till mitt företag om vem som ska sitta i min bolagsstyrelse? Äganderätten är en viktig och väsentligdel av ett modernt och civiliserat samhälle och varje gång som politiker attackerar äganderätten, oavsett var det kommer ifrån, ska man stå upp och skydda den.

Det vi kan se är att i de bolag som politiker verkligen har kontroll över, där man kan tillsätta såväl VD som styrelseordförande, finns det inte fler kvinnor än i privata företag. I Gävleborgs län där s verkligen har makten över dessa frågor så finns det ett stort underskott på kvinnor så innan man börjar tala om lagstiftning kan man starta arbetet med att hitta kvinnor till ledande positioner i de offentligt driva bolagen och verksamheterna.

Inga kommentarer: