Sidor

fredag 30 september 2011

Pressmeddelandet som skickades ut igår angående Gasellvinnaren i länet..

PRESSMEDDELANDELars Beckman (M)

Riksdagsledamot

lars.beckman@riksdagen.se

Tel. 070 361 36 96

Framgångsrika företag skapar ett bättre Gävleborg!

Idag offentliggjorde Dagens Industri vilka företag som har blivit årets gasellföretag i Gävleborg. Gävleborgs län klättrar i år från elfte till fjärde plats på listan över antal gasellföretag i Sverige.

- Det är mycket gjädjande att Gävleborgs län nu äntligen toppar en rankinglista från rätt håll. Gävleborgs län ligger på fjärde plats i Sverige över antalet gasellföretag, säger Beckman i en kommentar.
- Framgångsrika företag är den bästa anställningstryggheten och genom att vi får fler företag så kommer vi att minska arbetslösheten i Gävleborgs län, fortsätter Beckman.

- Gävle tolkjour är ett av regionens gasellföretag. Det är glädjande att ta del av företagets utveckling som tog fart ordentligt när Gävle kommun avvecklade den direkt konkurrerade verksamheten som bedrevs i kommunens egen regi. Hur många fler gasellföretag skulle länet kunna få om fler av kommunens verksamheter som konkurrerar med privata företag avvecklas? avslutar Beckman.

Kriterierna för att bli ett gasellföretag är:

· Omsättningen för 2010 överstiger 10 miljoner kronor

· Bolaget har minst tio anställda

· Omsättningen för 2010 är minst dubbelt så stor som för 2007

· Omsättningen har vuxit varje år under perioden

· Det samlade rörelseresultatet för de fyra åren är positivt

· Bolaget har i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner

· Bolaget har sunda finanser

Det företag som vuxit snabbast i ett län vinner Gaselltävlingen i det länet. Tillväxten mäts som ökning av omsättningen.

Inga kommentarer: